RKL titulą medžiojantis K. Brusokas dienomis matuojasi sporto vadybininko kostiumą (VIDEO)

RKL titulą medžiojantis K. Brusokas dienomis matuojasi sporto vadybininko kostiumą (VIDEO)

RKL nuotr.

Geriausiuose Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) klubuose žaidęs, o dabar Regionų krepšinio lygos (RKL) titulo su Vilniaus „Rivile“ (15/4) siekiantis Karolis Brusokas sportinę aprangą pamažu keičia į vadybininko kostiumą.



Šį sezoną „Riviles“ kapitonas vidutiniškai per mačą renka po 13,5 taško, atkovoja 8,5 kamuolio, fiksuoja 20 efektyvumo balų vidurkį ir yra naudingiausias klubo žaidėjas.

Nors statistikos eilutės laiminčioje komandoje vis dar solidžios ir leidžiančios mėgautis patogiu gyvenimu, K. Brusokas stumia save iš komforto zonos. Darbo dienomis jis – sporto vadybininkas, vadovaujantis masiškiausiam Vilniaus regione moksleivių krepšinio čempionatui „VitirON KIDS“.

Svečiuodamasis „SKM Podkaste“ netrukus 31-ąjį gimtadienį minėsiantis krepšininkas pasakojo apie savo karjerą, jos derinimą su darbu biure ir ateities planus.


Kaip darbdaviai žiūri į buvusius ir esamus krepšininkus?

„VitirON KIDS“ pirmenybės, kuriose dalyvauja 84 komandos, vienija daugiau kaip 1300 jaunųjų krepšininkų bei 50 trenerių iš Vilniaus, Nemenčinės, Molėtų, Širvintų ir kitų miestų. Kaip profesionalaus krepšininko karjerą vis dar tęsiančiam K. Brusokui sekasi suvaldyti tokį žmonių srautą?

„Pradžioje buvo sunkiau, nes tai man buvo naujas dalykas. Dabar šias veiklas pavyksta derinti pakankamai gerai. Manau, prie to prisideda ganėtinai geras laiko planavimas, prioritetinių darbų susidėliojimas. Aišku, kažkiek koją kiša pandemija, nes kartais nutinka netikėtų situacijų, kai kažkas apsirgo ir reikia keisti tvarkaraštį. Bet stengiuosi laviruoti taip, kad čempionatas nesustotų – vietoj apsirgusių komandų ieškomos kitos ir pan.

Atsakydamas į tinklalaidės Andriaus Čerškaus klausimą, kaip darbdaviai žiūri į esamus ar buvusius profesionalius krepšininkus, K. Brusokas sakė:

„Situacija tokia, kad darbdaviai į mus žiūri truputį atidžiau, nes tų metų jau nemažai, o patirties nėra daug. Bet sportininkai turi geras savybes – charakteris, kovingumas, atkaklumas, tikslo siekimas. Potencialiems darbdaviams tai tikrai patinka. Jie mato užsispyrusį žmogų, kuris, jeigu kažkas nesiseka, nenuleidžia rankų ir toliau siekia pergalių“.

Naujose pareigose mato prasmę

Šiuo metu „Rivile“ su 15 pergalių ir 4 pralaimėjimais RKL A divizione užima 3 vietą ir yra viena pagrindinių pretendenčių jau artėjantį sezoną praverti NKL duris.


„Manau, kad žaisti NKL ir suderinti darbą biure būtų tikrai įmanoma. Žaisti dar tikrai norėtųsi, todėl svarbiausia, kad sveikata leistų“, – sako K. Brusokas.

Pagrindinis Sostinės krepšinio lygos („GEALAN–SKL“) organizuojamo „VitirON KIDS“ čempionato tikslas – moksleivių fizinio aktyvumo skatinimas ir sveikos gyvensenos įgūdžių formavimas.

Prancūzijos klubuose žaidęs K. Brusokas džiaugiasi, kad šį sezoną vadovaudamas moksleivių čempionatui jis turi galimybę prisidėti prie  Lietuvos moksleivių sveikos gyvensenos puoselėjimo.


„Turime 8 amžiaus grupes, pradedant nuo pirmokų ir baigiant dvyliktokais. Čempionato geografija turėjo būti dar platesnė, bet kai kurios komandos atsisakė dalyvauti dėl pandeminės situacijos. Tikimės, kad kitais metais jos galės ir norės prisijungti. Rungtynės su kitų miestų komandomis yra papildoma motyvacija stengtis, treniruotis, sužinoti kažką naujo“.

Ateityje – moksleivių čempionato plėtra

Čempionato vadovui antrino ir Trakų KKSC krepšinio treneris Marius Pavlovskis: „Įspūdžiai – patys geriausi. Čempionatas yra pats masiškiausias visame Vilniaus regione ir vien jau tai pasako daug. Čia dalyvaujančių komandų žaidėjams kiekvienos rungtynės yra kaip šventė, todėl jų atsidavimas ir pastangos kitą kartą būna net didesnės nei, tarkime, MKL ar net profesionalų krepšinyje“.


„Prieš čempionatą atlikome analizę ir pamatėme, kad fizinio aktyvumo situacija yra tikrai ne kokia. Iš 8 Vilniaus apskrityje esančių savivaldybių netgi 6 iš jų padėtis yra kritinė, nes vaikai neskiria pakankamai dėmesio fiziniam aktyvumui. Norisi, kad vaikai judėtų, palaikytų sportinę formą, daugiau sužinotų apie mitybą. Norime plėsti jų akiratį, tam ir sukūrėme „VitirON KIDS“. Čempionatas yra atviras, todėl  mielai kviečiame jau nuo kito sezono prisijungti prie mūsų“, – atkreipė dėmesį K. Brusokas.

Šiuo metu projektas yra finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis. Tikimasi, kad pasibaigus projekto finansavimui čempionatas ne tik išliks, bet ir dar labiau išplės savo geografiją.

„Turime profesionalių fotografų komandą, kuri yra atsakinga už tai, kad visos ekipos būtų kokybiškai nufotografuotos ir visi dalyviai galėtų pasidžiaugti savo rungtynių fotogalerija socialiniuose tinkluose. Taip pat turime įvairias nominacijas, kuriose kas mėnesį laimi vis kiti krepšininkai, todėl nė viena komanda nebus užmiršta. Šiuo metu labiausiai norime pagerinti čempionato žinomumą ir jo prieinamumą.


Kuriame mobilią aplikaciją, kurioje bus informacija apie įvykusias, būsimas rungtynes, čempionato lyderius, taip pat planuojame tiesiogiai transliuoti visas finalines rungtynes dėl aukso ir bronzos medalių. Ateityje norime pasiekti simbolinį 100 komandų skaičių, suorganizuoti joms dar daugiau rungtynių. Taip pat labai laukiame geresnių laikų, kai rungtynėse galės lankytis tėveliai, kas sukurtų dar geresnę emociją“, – užbaigė K. Brusokas.

„VitirON KIDS“ čempionatas finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Daugiau K. Brusoko minčių – „SKM Podkaste“.


SKM.lt

Video rekomendacijos: