„Žalgiris Coaching Clinic“ – išsiplėtusi dalyvių geografija ir buvęs J. Nebo treneris (VIDEO)

„Žalgiris Coaching Clinic“ – išsiplėtusi dalyvių geografija ir buvęs J. Nebo treneris (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ organizacija po dvejų metų pertraukos vėl organizavo „Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymus.



Kaune lankėsi gausi įvairių užsienio specialistų delegacija, kuri turėjo galimybę semtis ne tik teorinių žinių, bet ir gyvai stebėjo Kauno „Žalgirio“ krepšinio akademijos, „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ treniruotes.

Dalyviai taip pat papildė savo žinių bagažą informacija apie visą „Žalgirio“ organizaciją, atletinį sportininkų rengimą ir sporto psichologiją.

„Praėjusiais metais dėl pandemijos šių mokymų organizuoti nepavyko, todėl labai džiaugiamės, kad šiemet čia susirinko 22 treneriai iš užsienio šalių, tokių kaip Vokietijos, Olandijos, Belgijos ar Izraelio. Esame patenkinti, kad pavyko išplėsti dalyvių geografijos sąrašą, – sakė vienas iš šių mokymų organizatorių Gediminas Navickas. – Organizuodami šiuos mokymus siekiame pristatyti „Žalgirio“ struktūrą, visą mūsų piramidę ir supažindiname trenerius su mūsų jaunimo rengimo darbo principais. Atvykę treneriai žiniomis dalijasi tarpusavyje, noriai klausia mūsų trenerių patarimų ir domisi, kaip jauno krepšininko rengimą įsivaizduojame mes.“


„Žalgiris Coaching Clinic“ trenerių mokymų dalyviams įspūdį paliko Lietuvos čempionų organizacija ir krepšinio kultūra mūsų šalyje.

„Vienas iš pagrindinių dalykų, kurį išsinešiu iš šių mokymų, yra tikros klubo struktūros pavyzdys. Čia šis dalykas yra labai aiškus. Mane taip pat nustebino krepšinio kultūra Lietuvoje, kuri visai kitokia nei Belgijoje, iš kurios esu kilęs. Struktūra, infrastruktūra ir kultūra yra pagrindiniai skirtumai, su kuriais grįšiu į savo šalį. Kaip ir minėjau, man buvo įdomu, kaip atrodo profesionali klubo struktūra ir, kaip treneriai bendrauja su žaidėjais, todėl mano lūkesčiai pasiteisino“, – sakė specialistas iš Belgijos Milanas Torrekensas.

„Patirtis čia neįtikėtina, tikrai. Esu šiek tiek vyresnis už kitus, treniravau profesionaliame lygyje ir atvykau čia pasižiūrėti dar aukštesnio lygio ir megzti ryšius. Lygis čia tikrai labai aukštas, nes matėme Eurolygos komandą, matėme trenerius. Viskas yra tobula“, – pasakojo treneris iš Izraelio Yinonas Rietti.

Įdomu tai, kad šis specialistas iš arti matė pirmuosius dabartinio žalgiriečio Josho Nebo žingsnius Europoje.

„Aš buvau Eliato „Hapoel“ klube, kai jie jį įsigijo. Kai jis pirmą kartą atėjo į salę, niekas negalvojo, kad jis yra krepšininkas. Jis buvo labai paprastas, ramus. Pirmos treniruotės metu Joshas palietė krepšinio lentos viršų ir visi buvo labai nustebę – mums pasisekė. Jis puikus žaidėjas, labai ramus ir tikras profesionalas“, – pasakojo treneris.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: