RKL apžvalga: mėlynai-geltoni akcentai ir lyg į vandenį žiūrėjęs „Vilkakalnio“ strategas

RKL apžvalga: mėlynai-geltoni akcentai ir lyg į vandenį žiūrėjęs „Vilkakalnio“ strategas

KK Radviliškis - ŠSPC nuotr.

Nostra.lt-Regionų krepšinio lygoje (Nostra.lt-RKL) ši savaitė buvo ne tokia, kaip visos. Daugelyje lygos arenų skambėjo ir Ukrainos himnas, o klubų logotipai nusidažė mėlyna ir geltona spalvomis. Bene aiškiausiai savo poziciją išdėstė Radviliškio komandos sirgaliai „Pelkių seniai“, priminę, kur turėtų plaukti Rusijos laivas.





Nepaisant visko, čempionato kovose netrūko intrigos – Kaune į mūšį stojo sezono favoritai, nutrūko 18 iš eilės VDU pralaimėjimų serija, o Ignalinos „Vilkakalnio“ strategas pademonstravo ekstrasenso sugebėjimus.

Pergalę išsivežė svečiai


Centrinė turo dvikova vyko Ringauduose,  kur į akistatą stojo šio sezono favoritai – Kauno r. „Omega“ ir Vilniaus „Rivile“. Rungtynes po atkaklios kovos 93:80 laimėjo svečiai iš sostinės.

Rungtynės vyko kone analogiškai, kaip ir pirmajame šių komandų susitikime Vilniuje. Tąkart svečiai iš Kauno dominavo aikštelėje ir po dviejų kėlinių turėjo 19 taškų persvarą. Šįkart viskas vyko taip pat – svečiuose rungtyniavusi „Rivile“ dominavo aikštelėje ir po dviejų kėlinių pirmavo 50:31.

Taiklių tritaškių pagalba „Omegai“ pavyko stabilizuoti padėtį trečiojo kėlinio pradžioje, tačiau arčiau prie savęs vilniečiai šeimininkų neprisileido.

„Rivile“ su Aisčiu Pilausku aikštelėje dominavo puolime. Jie puikiai išnaudojo žaidimo du prieš du stiprybes, kai po tikslių perdavimų atakas sėkmingai užbaigdavo tiek iš toli, tiek iš arčiau pataikyti galintys Arvydas Šikšnius ir Justas Sinica.

A. Pilauskas buvo vienas naudingiausių savo komandoje – jis pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų. Naudingiau žaidė tik J. Sinica, pelnęs 18 taškų ir surinkęs 23 naudingumo balus.

„Omegą“ į priekį vedė Ernestas Serkevičius, surinkęs 22 taškus, 17 pridėjo Tomas Galeckas, 16 – Tadas Klimavičius.

Kauniečiams tai buvo antrasis pralaimėjimas iš eilės. Jis smuktelėjo „Omegą“ iš pirmosios į ketvirtąją turnyrinės lentelės poziciją.


„Po dviejų kėlinukų turėjome 19 taškų persvarą, bet tą 19 taškų persvarą „Omega“ turėjo ir pirmose rungtynėse. Buvome pasiruošę, kad varžovai yra labai stipri ir pavojinga komanda, turinti daug gerų tritaškininkų. Ir matėme, kad trečią kėlinį mes pradėjome kažkiek vėluodami gynyboje ir „Omega“ pataikė tris svarbius tritaškius, o mes vietoje to, kad kažkur trečio kėlinio viduryje išsispręstume visus reikalus, žaidėme kaip lygus su lygiais iki paskutinių rungtynių minučių“, - po pergalės kalbėjo „Riviles“ strategas Tomas Purlys.

„Mums visai nesusiklostė rungtynių pradžia, taip jau nutinka antrose rungtynėse iš eilės. Analizuosime, kol kas negaliu net pasakyti, iš šono atrodė, kad nebuvome pasiruošę rungtynėms. Antroje pusėje atrodėme kiek geriau, bet neužtenka gerai žaisti 15 minučių. Prieš tai turėjome pergalių seriją, kuri galbūt kažkiek užliūliavo. Dabar pamatėme savo bėdas ir eisime jų taisyti“, – po rungtynių komentavo „Omegos“ vyriausiasis treneris Giedrius Kurtinaitis.

Silpni biržiečių nervai


Kauno rajono komandos pralaimėjimais ir toliau sėkmingai naudojasi „Jurbarko-Kario“ krepšininkai. Pastarieji laimėjo vieninteles žaistas šio savaitgalio rungtynes ir išsaugojo pirmąją turnyrinės lentelės poziciją.

Šįkart po „Jurbarko-Kario“ kojomis krito „Biržų-KKSC“ krepšininkai. Nemuno mieste vykusiose rungtynėse stipresni buvo šeimininkai – 94:77.

Jurbarkiečiai lemiamą smūgį varžovams sudavė dar pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 32:17.


„Biržų-KKSC“ vyrukams ir vėl sunkiai sekėsi tvardyti emocijas – komanda buvo nubausta net penkiomis techninėmis pražangomis, o rungtynes rūbinėje pabaigė Kipras Urbanavičius.

„Jurbarką-Karį“ į pergalė vedė Deividas Rinkūnas, surinkęs 27 taškus (4/5 trit.), 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių pridėjo Vytautas Šarakauskas.

„Biržų-KKSC“ gretose nesulaikomai žaidė Andrejus Tichonovas, surinkęs 29 taškus (5/5 dvit., 5/10 trit.).


Blokų karalius - nenukarūnuotas

Svarbią pergalę kovojant dėl patekimo į pirmąjį dvyliktuką pasiekė Ukmergės „Olimpas“. Šarūno Cipario auklėtiniai namuose 73:49 sutriuškino Kauno „LSU-Atletą“.

Šiose rungtynėse „Olimpo“ aukštaūgis Ignas Lukošius blokavo net 8 varžovų metimus, taip pagerindamas šio sezono blokuotų metimų rekordą. Įdomu tai, kad absoliutus lygos blokų rekordas priklauso tam pačiam I. Lukošiui, kuris 2016 m. gruodžio 18-ąją dieną gindamas Trakų „Tonyresort“ spalvas blokavo 10 Vilniaus „LEU-Safety Style“ žaidėjų metimų.


Ukmergės olimpiečiai buvo arti ir antrosios pergalės šį savaitgalį, tačiau penktadienio vakarą Naujojoje Akmenėje jie nusileido vietos „Patriots“ ekipai 76:78.

„Olimpas“ paskutinę trijų minučių atkarpą laimėjo 15:3 ir likus žaisti 7 sekundes turėjo minimalų deficitą, tačiau „Patriots“ pergalės iš rankų nepaleido.

Svarbius taškus prarado lyderių ketverte įsitvirtinti bandanti „Tauragės“ komanda. Tauragiškiai išvykoje 77:86 nusileido Kėdainių „SC-Ateitis“ komandai, kuri turnyrinėje lentelėje žengia 10-a.


Vos 7 krepšininkus rungtynėms registravusius kėdainiškius į pergalę tempė Laurynas Danielius, surinkęs 29 taškus, 20 pridėjo Vainius Steponavičius. „Tauragei“ 18 taškų surinko Martynas Šeputis.

Nutrūko 18 pralaimėjimų serija

Antrąją pergalę šiame sezone iškovojo Vytauto Didžiojo universiteto studentai. Jie A diviziono autsaiderių mūšyje 99:79 nugalėjo LCC Tarptautinio universiteto krepšininkus. Ši pergalė nutraukė 18-os iš eilės VDU pralaimėjimų seriją. Tuo tarpu LCC krepšininkams tai buvo 8 nesėkmė paeiliui.


VDU į pergalę vedė Justinas Ramanauskas, pelnęs 26 taškus ir surinkęs 36 naudingumo balus. LCC Tarptautinio universiteto gretose išsiskyrė Wamulundi Simiwinga, surinkęs 16 taškų.

A divizione pirmauja „Jurbarkas-Karys“ (20/4), antra žengia Vilniaus „Rivile“ (19/4), treti – „Tauragės“ (18/6) krepšininkai.

Sudrebintas „Kupiškio“ sostas


Per plauką nuo pirmojo pralaimėjimo buvo „Kupiškio“ krepšininkai. Šeštadienį Alytuje su vietos „SRC-Dzūkija“ rungtyniavę kupiškėnai ketvirtojo kėlinio viduryje turėjo 13 taškų deficitą, tačiau spurtavo 15:2 ir išplėšė pratęsimą. Jame vyko atkakli kova, tačiau savo pranašumą įrodė vienvaldžiai B grupės lyderiai, iškovoję pergalę 83:79.

„Kupiškiui“ 30 taškų pelnė Laurynas Jacevičius, eilinį dvigubą dublį su 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių surinko Giedrius Giedra.

„SRC-Dzūkijos“ gretose naudingiausiai žaidė Edgaras Švelginas, pelnęs 26 taškus ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.


17 pergalę iš tiek pat galimų iškovoję „Kupiškio“ krepšininkai praktiškai užsitikrino pirmąją vietą grupėje.

Treneris žiūrėjo tarsi į vandenį

Artimiausi „Kupiškio“ persekiotojai, Ignalinos „Vilkakalnis“ penktadienį namuose 77:70 išvargo pergalę prieš Ukmergės SC krepšininkus.


„Vilkakalniui“ 19 taškų pelnė Dovydas Sakalninkas, 16 taškų ir 11 atkovotų kamuolių pridėjo Gytis Sutkus. Ukmergės komandoje naudingiausiai žaidė Tomas Petronis, pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 13 kamuolių.

„Prieš rungtynes buvo pasakyta vaikams – jeigu užsivesite, pakris metimai, galima bus kovoti. Taip ir buvo, pataikėme daug gerų, net ir sudėtingų metimų. Gale kiek pritrūko jėgų, neturėjome ir kelių pagrindinių žaidėjų“, – po pralaimėjo teigė Ukmergės SC treneris Karolis Chadatavičius.

Šia pergale, panašu, „Vilkakalnio“ strategas Genadijus Kuliominas sužavėtas nebuvo – po rungtynių jis turėjo nemažai priekaištų savo auklėtiniams. „Čia jau ne pirmos ir greičiausiai ne paskutinės rungtynės, kai mes nesusikaupiam. Pirmas rungtynes prieš Ukmergės SC mes irgi vos ištraukėme, nes pradėjome geriau gintis. Prieš rungtynes kalbėjome, kad turime susikaupti, jog neperkeltume kovos į ketvirtąjį kėlinį. Aš tikrai nesuprantu, kas yra mano žaidėjams – gal jie nesugeba susikaupti? Mes kada nors tokias rungtynes tikrai gausim, ir tai bus skaudu“, - kalbėjo treneris.


G. Kuliominas žiūrėjo tarsi į vandenį. Jau kitą dieną „Vilkakalnio“ Anykščiuose laukė tikras pragaras, iš kurio sveiki išlipo aikštelės šeimininkai. „Elmis“ iškovojo pergalę 84:60 ir išrašė trečiąją nesėkmę Ignalinos komandai.

„Elmis“ dominavo pirmajame ir ketvirtajame kėliniuose, juos atitinkamai laimėdami 25:7 ir 32:17.

Šeimininkų gretose apie savo taiklią rankelę priminė Tautvydas Jodelis, pelnęs 26 taškus ir realizuodamas 6 tritaškius iš 10-ies.  Anykštėnai iš toli atakavo net 43 kartus ir viso realizavo 15 metimų (34,5 proc.)


„Vilkakalniui“ 18 taškų pelnė D. Sakalninkas.

Taškų lenktynės Šiauliuose

Tikros taškų lenktynės vyko Šiauliuose, kur vietos Šiaulių KA „Saulė-SG“ 105:103 įveikė Kuršėnų SM „Grafų Furniture“.


Šiauliečiams pergalę išplėšė taiklūs Jokūbo Stropaus baudų metimai.

Šiaulių KA „Saulė-SG“ gretose naudingiausiai žaidė Titas Pažarauskas, pelnęs 27 taškus (9/10 dvit.) ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Jo kraityje – 33 naudingumo balai.

Kuršėnų ekipoje išsiskyrė Aurelijus Jančenko, pelnęs 30 taškų (8/9 dvit., 8/9 baud.), atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 35 naudingumo balus.


Antrojoje B grupės vietoje žygiuojantys kuršėniškiai gerokai apsunkino savo šansus iš sosto išversti Radviliškio krepšininkus – likus žaisti ketverias rungtynes iki reguliariojo sezono pabaigos, komandas skiria jau du pralaimėjimai.

B diviziono A grupėje pirmąją poziciją išlaiko Radviliškio „Radviliškis-ŠSPC“ (16/2), antra žengia „Grafų Furniture“ (14/4), trečia – „Žalgiris-3“ (12/4) komanda.

B grupėje pirmauja „Kupiškis“ (17/0), antra žengia „Vilkakalnio“ (16/3) ekipa, trečia – Anykščių KKSC „Elmis“ (14/5) komanda.

RKL.lt

Video rekomendacijos: