Stipriausių pasaulio 3x3 klubų penkioliktuke – trys Lietuvos klubai

Stipriausių pasaulio 3x3 klubų penkioliktuke – trys Lietuvos klubai

2022-ųjų trijulių krepšinio sezoną Lietuvos 3 x 3 krepšinio asociacija pasitinka pakiliomis nuotaikomis – trys mūsų šalies komandos figūruoja pasaulio elite.



Aukščiausią vietą tarp Lietuvos komandų išlaikė Šakių „Gulbelė", toliau pasauliniame reitinge besirikiuojantys 6 pozicijoje.

Dabartinė „Gulbelės" komandos pozicija ne tik yra prestižinė, bet ji ir garantuoja vietą atidaromajame FIBA 3 x 3 „World Tour" turnyre Ucunomijoje (Japonija) gegužės 14-15 dienomis. Į šį turnyrą vardinius kvietimus gavo 10 stipriausių pasaulio klubų.

Be užtikrinto dalyvavimo Ucunomijoje „Gulbelė" taip pat gauna teisę išsirinkti dar vieną papildomą FIBA „World Tour" serijos turnyrą, į kurį gaus tiesioginį kvietimą. Tokia privilegija suteikiama „Top 8" pasaulio komandoms.


Pasaulio reitingo penkioliktuke – ir dar dvi Lietuvos komandos, o 12 vieta pasaulyje priklauso pastaraisiais sezonais po Utenos komandos vardu žaidusiai „Vilniaus" komandai. Pastarajai atstovaus ir LKL rungtyniaujantys Vytautas Šulskis ir Gintautas Matulis, kurie suvienys jėgas kartu su Ignu Razučiu ir Ignu Labučiu.

„Toliau formuojame Lietuvos 3 x 3 profesionalių klubų branduolį ir labai smagu, jog pasaulio elite išlieka mūsų flagmanas, „Gulbelės" komanda, – sakė 3 x 3 krepšinio asociacijos direktorius Ignas Grinevičius. – Taip pat džiugu dėl Vilniaus savivaldybės noro įsitraukti ir turėti 3 x 3 komandą mieste, o jų perimtas Utenos klubo branduolys jau įrodė, kad gali sėkmingai varžytis aukščiausiame lygyje."

Trečioji Lietuvos komanda pasaulio elite – Marijampolės „Mantinga", besirikiuojanti 13 vietoje ir turinti ambicijų dalyvauti atidaromajame „World Tour" turnyre Ucunomijoje, atsisakius vykti į Japoniją aukščiau reitinge esančioms komandoms.

„Pagyrimai Marijampolės komandai už parodytas dideles ambicijas turėti aukšto lygio 3x3 klubą ir jau pernai jie demonstravo savo pajėgumą. Dabar turime tikrai tris stiprias komandas, kurios nuo pirmų sezono dienų dalyvaus FIBA rengiamuose turnyruose. Tai solidus pagrindas, kuris ruošiasi varžytis ir naujai kuriamoje Lietuvos 3 x 3 lygoje, kurią netrukus pristatysime", – tikino I. Grinevičius.

Tiesa, žiūrint į reitingą, galime sakyti, jog 3 x 3 elite Lietuva turi 3,5 komandos. Tarp pirmojo dešimtuko komandų pasaulyje matome Saudo Arabijos klubą „Jeddah" (7 vieta), kurio garbę gins du lietuviai – Ovidijus Varanauskas ir Darius Tarvydas. Abu jie yra Lietuvos 3 x 3 rinktinės kandidatai, o jų žaidimas pasaulio elite leis rinkti reitingo taškus Lietuvai po kitos šalies klubo vėliava.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: