NKL apžvalga: pergalingas blokas, rami „Šilutė“ ir svarbus „Ryto“ dublerių taškas

NKL apžvalga: pergalingas blokas, rami „Šilutė“ ir svarbus „Ryto“ dublerių taškas

Kas pagriebė paskutinę išankstinę vietą ketvirtfinalyje? O kas dar kovoja dėl paskutinio atkrintamųjų kelialapio? Visa tai ir dar daugiau – devynioliktosios „7bet-NKL“ savaitės apžvalgoje.



Turnyrinė lentelė. Aiškėja atkrintamųjų paveikslas. Likus 2 turams iki reguliariojo sezono pabaigos praėjusią savaitę paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį užsitikrino „Šilutė“, kuri ketvirtadienį 97:78 įveikė Vilkaviškio „Perlą“ ir įsitvirtino ketvirtoje vietoje. Nei žemiau, nei aukščiau Kęstučio Mačijausko auklėtiniai nebeatsidurs.

Kitos trys komandos, kurios keliauja tiesiai į ketvirtfinalį, yra Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Gargždai“ ir „Telšiai“.

Už ketvirtfinalio borto liko, tačiau į aštuntfinalį keliauja penktąją vietą užsitikrinęs Kauno r. „Atletas“, kuris šeštadienį įveikė Kauno „Žalgirio“ dublerius (72:53).


Įnirtinga kova išlieka dėl paskutinio bilieto į atkrintamąsias. Dėl jo varžosi Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (11-25), Vilniaus „Perlas Energija (11-26) ir „Kretinga (10-26). Būtent lygos debiutantai šiuo metu yra už brūkšnio – tryliktoje vietoje, tačiau po šios savaitės batalijų viskas gali pasikeisti.

Sugrįžimas. Nuo šio „7bet-NKL“ sezono pradžios „Mažeikių“ klube registruotas Ordane Kanda-Kanyinda sugrįžo į komandą.

Trileris Garliavoje. Dramatišką pergalę „7bet-NKL“ pirmenybėse ketvirtadienį pasiekė Kauno r. „Atletas“. Remigijaus Bardausko auklėtiniai namuose 67:65 palaužė „Gargždus“.

Rungtynėse įtampa pasiekė aukščiausią tašką likus 2,5 minutės, kai Povilas Gaidys priartino svečius iki minimalaus atstumo (62:63). Pusantros minutės trukusią tylą nutraukė Egidijaus Dimšos dvitaškis, bet taškais su pražanga atsakė Dovydas Romančenko (65:65).

Likus 32 sek. Aidas Kavaliauskas pataikė vieną baudą iš dviejų ir suteikė „Atletui“ minimalų pranašumą (66:65). Varžovų gretose netiksliai atakavo Mantas Ruikis, bet pavyko atkovoti kamuolį puolime.

Puikią progą rezultatą išlyginti turėjo D. Romančenko, bet Gytis Sirutavičius blokavo varžovo metimą. Dar vieną šansą savo rankose turėjo ir Ernestas Bružas, kuris nepataikė iš toli. Galiausiai likus 6 sek. Martynas Linkevičius atsikovojo kamuolį, įmetė vieną baudą (67:65), o desperatiškas svečių bandymas taškais nevirto.

Netektys neišderino. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ iškovojo dar vieną pergalę „7bet-NKL“ pirmenybėse. Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai namuose 78:67 pranoko Kauno „Žalgirį-2“ bei įsirašė trečiąją pergalę paeiliui.


Marijampolės komandai šiame mače nepadėjo du pagrindiniai aukštaūgiai: Šarūnas Beniušis ir Edvinas Jezukevičius.

„Mums reikėjo prisitaikyti, kad nebuvo abiejų didelių, – po pergalės sakė M. Kiltinavičius. – Šarūnui Beniušiui šiek tiek skauda ranką, nusprendėme nerizikuoti. Dėl to kartais puolime trūko kokybės, bet kitais būdais radome, kaip rinkti taškus ir neblogai susigynėme. Tas leido laimėti.“

Nutraukė. Daugiau nei mėnesį užsitęsusią pralaimėjimų seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse užbaigė Joniškio „Delikatesas“.


Joniškio ekipa namie 81:56 nepaliko vilčių Vilniaus „Perlui Energijai“.

„Delikatesas“ prieš tai pergalę šventė sausio 29 d., kai savo aikštėje nugalėjo „Kretingą“. Nuo to momento ekipa buvo patyrusi šešias nesėkmes iš eilės.

Serija tęsiasi. Vilkaviškyje sunkų egzaminą įveikę „Telšiai“ pratęsė savo pergalių seriją „7bet-NKL“. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai svečiuose 82:77 nugalėjo Vilkaviškio „Perlą“ ir laimėjo šeštą kartą iš eilės.


„Telšiai“ (29-7) vis dar turi šansų pakovoti dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone. Taip atsitiks, jei Žemaitijos komanda laimės abu likusius mačus, o „Sūduva-Mantinga“ (31-5) dusyk pralaimės.

Per vargus. Šakių „Vytis“ (21-15) toliau siekia pasigerinti savo poziciją prieš „7bet-NKL“ reguliariojo sezono finišą. Eriko Kučiausko auklėtiniai namie 89:83 palaužė „Kretingą“ (10-26).

Šakiškiai ketvirtojo kėlinio pradžioje spurtavo 9:0 ir atrodė, kad pergalė jau ranka pasiekiama (70:56). Vis tik svečiai nepasidavė ir likus 5,5 minutės Edgaro Preibio dvitaškis apkarpė atstumą iki 3 taškų (69:72).


Labai svarbius taškus „Vyčiui“ rinko Paulius Beliavičius, kurio dvitaškis su pražanga vėl nutolino šeimininkus (81:73). Netrukus Aurelijus Pukelis pridėjo ir dvitaškį, o tai garantavo pergalę.

Permainingas mačas. Labai svarbią pergalę kovoje dėl „7bet-NKL“ atkrintamųjų pasiekė Vilniaus „Perlas Energija“ (11-25).

Andriaus Šležo auklėtiniai namie 78:71 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ (11-26).


Vilniečiams iki reguliariojo sezono pabaigos lieka du turai ir po šios pergalės jie užkopė į 11 poziciją turnyrinėje lentelėje.

13-oje vietoje šiuo metu yra „Kretinga“ (10-26). Pastaroji komanda turi nežymų tarpusavio pranašumą prieš „Perlą Energiją“, tačiau yra iškovojusi viena pergale mažiau.

„Neptūnas-Akvaservis“ taip pat negali jaustis ramus – dabartinė 12 vieta gali būti prarasta. Klaipėdiečiams liko vienerios rungtynės reguliariajame sezone.


Savaitės rungtynės. Pergalę jose iškovojo ir dėl savo galutinės pozicijos gali būti visiškai ramus Kauno „Atletas“ (19-17).

Remigijaus Bardausko auklėtiniai išvykoje 72:53 nugalėjo Kauno „Žalgirį-2“ ir užsitikrino penktąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Dar prieš rungtynes „Žalgirio-2“ šansai buvo migloti. Pastariesiems reikėjo laimėti bent 32 taškų pranašumu ir tikėtis, kad „Atletas“ nelaimės dvejų likusių rungtynių, o patiems taip pat laimėti viską.


„Žalgiris-2“ dar negali būti ramus dėl savo galutinės pozicijos. Septintoje vietoje esantis Vilkaviškio „Perlas“ (15-21) atsilieka viena pergale, bet neturi tarpusavio akistatų pranašumo.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: