RKL atkrintamųjų starte – pergalę išplėšęs įžaidėjo prasiveržimas

RKL atkrintamųjų starte – pergalę išplėšęs įžaidėjo prasiveržimas

Saulius Čirba/RKL nuotr.

Antradienio vakarą startavo Nostra.lt-Regionų krepšinio lygos atkrintamosios varžybos. Savo kovas A ir B divizionų aštuntfinaliuose pradėjo 14 komandų, tuo tarpu likusios ekipos savo serijas pradės šiandien ir ketvirtadienį.



Aiškia savo serijos favorite įvardijama „Tauragė“ šį statusą pateisino su kaupu. Tauragiškiai namuose 104:68 sutriuškino Prienų „Labas Gas-KKSC“ komandą ir aštuntfinalio serijoje išsiveržė į priekį 1:0.

Prienų komanda arti varžovų laikėsi pusantro kėlinio, tačiau tada „Tauragė“ surengė spurtą 16:5 ir į pertrauką išsinešė 12 taškų persvarą (50:38).

Trečiajame kėlinyje tauragiškiai visiškai dominavo – šeimininkai jį laimėjo 28:8, o ketvirtasis ketvirtis tebuvo formalumas.


Šeimininkai dominavo po krepšiais – jie laimėjo kovą dėl kamuolių 39:21 ir turėjo net 16 antrųjų šansų, juos paversdami 31 tašku. Tauragiškiai iš baudos aikštelės pelnė kone pusę savo taškų – 48.

„Tauragei“ Gvidas Galinauskas pelnė 18 taškų, 17 pridėjo Gintautas Kybartas, po 13 surinko Paulius Steikūnas ir Gytis Mačionis. „Labas Gas-KKSC“ gretose išsiskyrė Arnas Tilindė, surinkęs 13 taškų, 12 pelnė Bartas Aleksandravičius.

Pakankamai nesunkiai seriją pradėjo ir Plungės „Olimpas“. Olimpiečiai „Plungės pragare“ 75:53 įveikė Akmenės r. „Patriots“ ekipą.

Akmeniškiai rungtynes pradėjo sėkmingiau ir buvo susikrovę šešių taškų pranašumą (11:5), tačiau tai ir buvo viskas, ką svečiams pavyko nuveikti šiame susitikime. Varžovų gynybos gniaužtuose uždusinti patriotai per antrąjį kėlinį tepelnė 8 taškus ir į rungtynes sugrįžti nebesugebėjo.

„Olimpo“ ekipai Mindaugas Tamušauskas pelnė 17 taškų, 13 pridėjo Modestas Jurkaitis. Patriotams Justas Janulis surinko 11 taškų, Antanas Berašius pelnė 9 taškus ir atkovojo 14 kamuolių.

Kur kas atkakliau klostėsi Kėdainių „SC-Ateitis“ ir „Biržų-KKSC“ ekipų mūšis. Jau pirmojoje aštuntfinalio dvikovoje prireikė pergalingo metimo.

Svečiai iš Biržų rungtynes pradėjo spurtu 18:4 ir jau pirmajame kėlinyje susikrovė solidų pranašumą, tačiau jo išlaikyti ilgai nepavyko – „SC-Ateitis“ krepšininkai septynių minučių atkarpą antrajame kėlinyje laimėjo 17:5 ir grąžino intrigą į rungtynes (25:25).


Po pertraukos Biržų ekipa dar kartą spurtavo ir po Beno Aleliūno tritaškio pirmavo 11 taškų (43:32), o prieš lemiamą ketvirtį turėjo saugią dešimties taškų persvarą (51:41).

Tačiau ir šįkart kėdainiškiai nepasidavė – ketvirtajame kėlinyje šeimininkai nuosekliai mažino atsilikimą, o likus minutei po Lauryno Bimbos baudų metimų „SC-Ateitis“ susigrąžino minimalią persvarą (65:64).

Paskutinėje „Biržų-KKSC“ atakoje iniciatyvą į savo rankas paėmė Kipras Urbanavičius – įžaidėjas sudegino 20 sekundžių, prasiveržė po krepšiu ir tiksliai atakavo krepšį kaire ranka bei išvedė savo komandą į priekį (67:65).


„SC-Ateitis“ dar bandė išplėšti pergalę, tačiau Vainiaus Steponavičiaus tritaškis su sirena skriejo pro šalį.

Biržų ekipą į pergalę vedė Tadas Buinauskas, surinkęs 28 taškus ir atkovojęs 7 kamuolius, rungtynių herojumi tapusio K. Urbanavičiaus sąskaitoje – 11 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai.

Kėdainių komandai 22 taškus pelnė V. Steponavičius, 18 taškų ir 13 atkovotų kamuolių pridėjo Rokas Ūzas.


Kėdainiškiai šiose rungtynėse vertėsi be traumą patyrusio Lauryno Danieliaus, tuo tarpu „Biržams-KKSC“ nepadėjo komandos lyderis Darius Griškėnas, kuris dėl kelio traumos šį sezoną ant parketo greičiausiai nebežengs.

Antrieji aštuntfinalių susitikimai ketvirtadienį vyks Biržuose ir Prienuose, tą pačią dieną savo seriją pradės ir Kazlų Rūdos „Ataka“ bei Ukmergės „Olimpas“. Plungės ir Akmenės komandos antrąsyk susitiks šeštadienį. A diviziono aštuntfinaliai žaidžiami serijoje iki trijų pergalių.

Nostra.lt-RKL B divizione aštuntfinalių kovas antradienį pradėjo aštuoni klubai. Pirmąją pergalę serijoje iki dviejų laimėtų susitikimų iškovojo Ignalinos „Vilkakalnis-Losrita“. Žiemos sporto sostinės atstovai namuose 77:70 nugalėjo Šiaulių „KA Saulė-SG“ krepšininkus.


Šiauliečiai pirmajame kėlinyje surengė šaltą dušą serijos favoritams ir kėlinį laimėjo 24:16, tačiau jau iki pertraukos Ignalinos krepšininkai atstatė pusiausvyrą.

Rungtynių likimas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje. Likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes, komandas teskyrė trys taškai (65:62), bet tada „Vilkakalnis-Losrita“ trijų minučių atkarpą laimėjo 8:1 ir įtvirtino savo pranašumą.

Šeimininkų gretose įspūdingai sužaidė Dovydas Sakalnikas – jis pelnė 30 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir viso surinko 39 naudingumo balus. Šiauliečių komandai 17 taškų pelnė Mantas Litvinas, 16 – Rokas Norutis.


Atsakomosios šios poros rungtynės vyks ketvirtadienį Šiauliuose.

Kur kas lengviau sekėsi A grupės nugalėtojams, „Radviliškio-ŠSPC“ krepšininkams. Jie savo namų aikštelėje 112:77 sutriuškino Vilniaus krepšinio mokyklos „Vilma“ ekipą.

Radviliškiečiai jau pirmajame kėlinyje įrodė savo pranašumą, jį laimėdami 32:18, o trečiajame kėlinyje komandas skyrė nepadorus 44 taškų skirtumas.


Nugalėtojams Deividas Keburys pelnė 27 taškus (10/10 dvit.), 22 taškus pridėjo Liudas Radavičius. „VKM-Vilma“ gretose išsiskyrė Kristupas Smirnov, pelnęs 21 tašką.

Antrosios serijos rungtynės vyks ketvirtadienį Vilniuje.

Namų aikštelės pranašumą prarado Molėtų „Ežerūno“ krepšininkai. Mindaugo Kildišiaus auklėtiniai 75:81 nusileido Pakruojo „SC-Lygumų ŽŪB“ ekipai.


Itin atkakliose rungtynėse Pakruojo krepšininkai pirmavo kone visą laiką, tačiau rimtesnę persvarą susikrauti pavyko tik trečiojo kėlinio pabaigoje, kai po Mindaugo Vėtos tritaškio komandas skyrė 13 taškų (60:47).

Ežerų krašto atstovai dar bandė grįžti į rungtynes ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę sumažino atsilikimą iki 4 (76:72), tačiau tuomet tas pats M. Vėta pelnė dvitaškį, pridėjo taiklų baudos metimą ir įtvirtino pergalę.

Nuo suolo pakilęs M. Vėta buvo rezultatyviausias savo komandoje – jis pelnė 22 taškus. 15 taškų Pakruojo komandai surinko Aivaras Galkauskas.


„Ežerūno“ gretose Einaras Beržonskis užfiksavo dvigubą dublį – jo sąskaitoje 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Antrą kartą šios komandos ketvirtadienį susitiks Pakruojyje.

Su savo varžovais nesunkiai aštuntfinalio starte susitvarkė Šiaulių r. Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ ekipa. Kuršėniškiai savo žiūrovų akivaizdoje 88:66 sutriuškino Vilniaus „Ryto-MRU-VKM“ krepšininkus.


„Grafų Furniture“ visus reikalus išsprendė trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo 31:15.

Nugalėtojams Gražvydas Mockus pelnė 21 tašką, po 13 pridėjo Aurelijus Jančenko ir Pranciškus Ručinskas.

Vilniečių gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 13 taškų pelnęs Mykolas Mačiulis.


„Rytas-MRU-VKM“ Kuršėnų komandą savo namų aikštelėje priims penktadienį.

RKL.lt

Video rekomendacijos: