„Gargždus“ į finalą išvedęs M. Stašys: „Šiurpuliukai bėgioja“ (VIDEO)

„Gargždus“ į finalą išvedęs M. Stašys: „Šiurpuliukai bėgioja“ (VIDEO)

Nuotr.: Dainius Lukšta / NKL

Mindaugas Stašys įrodė seną tiesą, jog lemiamų kovų metu šalčiausią protą išlaiko veteranai. 36-erių įžaidėjas timptelėjo „Gargždus“ į priekį tuomet, kada labiausiai to reikėjo.



Trečiajame kėlinyje M. Stašys surinko 6 taškus paeiliui, o „Gargždų“ spurtas 13:1 padėjo persverti rezultatą (51:46).

Ketvirtojo kėlinio viduryje gargždiškiai dar kartą kilo į šturmą, kuriuos vėl timptelėjo M. Stašys. Po gynėjo baudų metimų likus 2,5 minutės „Gargždai“ įgijo 9 taškų persvarą (56:47) ir galiausiai po dramatiškos kovos žengė į „7bet-NKL“ finalą (57:54).

M. Stašys buvo rezultatyviausias nugalėtojų, per 30 minučių pelnė 16 taškų (3/9 dvit., 1/1 trit., 7/8 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 20 naudingumo balų.


Tai bus jau trečiasis „7bet-NKL“ finalas Stašiui. Jis 2015 (tapo MVP) ir 2018 metais laimėjo pirmąją vietą, 2021 metais – trečiąją.

2017 metais M. Stašys žaidė „7bet-NKL“ finalo serijoje ir užėmė antrąją vietą.

„Nenusakomas, fantastinis jausmas, – džiaugsmu tryško gynėjas. – Po tokios pergalės, su tiek žiūrovų, pilna arena... Šiurpuliukai bėgioja. Esu nuo savęs labai laimingas. Matėte kaip komanda džiaugėsi ir vienas kitą palaikė. Emocijos yra fantastinės. Kitokių ir negali būti po tokių rungtynių, kai išeini į finalą.“



Ką jums, kaip veteranui, reiškia patekti į finalą? – „7bet-NKL“ M. Stašio.
– Esu toks žaidėjas, kad visada kovoju dėl aukščiausių tikslų ir visada norisi ten papulti. Bet kaip žinote, sportas toks nenuspėjamas ir nėra taip paprasta patekti. Man patekimas kiekvieną kartą yra vis saldesnis, ypač prieš pabaigą. Nuostabu. Vis tiek nebeliko man tiek daug žaisti finalų. Patekimas į finalą, ypač prieš tokią komandą kaip „Telšiai“, yra nuostabu. Tokiam miesteliui kaip „Gargždai“ patekti į finalą ir turėsime tą medaliuką... Fantastika tiek man, tiek sirgaliams.

Praėjusiais metais iškovojote bronzą ir į finalą nepatekote. Kiek buvote pasiilgęs kovos dėl titulo?
– Su broliais Lavrinovičiais juokavome, kad turiu pirmas vietas, antras vietas, tai sakiau, kad reikia trečios vietos, nes bronzos medalio dar neturėjau. Ta trečia vieta irgi buvo labai saldi, nes tais metais nugalėjome Marijampolės komandą, kurios sudėtis buvo super, kaip ir kiekvienais metais. Nugalėjome juos šešiese, penkiese, pusė komandos buvo iškritę. Tai buvo žiauriai saldu. O į finalą nori visi patekti. Visos komandos pradeda nuo rugsėjo ir bando į jį prasimušti, bet deja, patenka tik dvi komandos.


Kaip galiausiai pavyko laimėti rungtynes?
– Charakteriai. Kovojimas nuo pirmos rungtynės iki paskutinės, griuvimas ant kiekvieno kamuolio. Čia charakteriai laimėjo. Per trumpą laiką taktikos tu neparuoši. Yra tam tikri niuansai, tam tikri variantai, kur galima kažką išreikšti. Gali tai padaryti vieną kartą, du, bet visas 40 minučių to nepadarysi. Mano nuomone, šiandien laimėjo charakteriai ir mūsų komanda turi super charakterius ir tvirtus kiaušus.

Kokio finalo tikitės?
– Tikiuosi tokio finalo, kaip ir šis pusfinalis. Pilnos arenos, nes tai motyvuoja, užveda, padeda kovoti, eiti į priekį. Norėčiau, kad nugalėtojai spręstųsi paskutiniu metimu.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: