Anglijos universiteto profesorius: „Tegyvuoja krepšinis laisvoje Lietuvoje!”

Anglijos universiteto profesorius: „Tegyvuoja krepšinis laisvoje Lietuvoje!”

Stopkadras nuotr.

Vusterio universitetas (Anglija) sveikina Lietuvos krepšinio federaciją su krepšinio šimtmečiu. Kaune viešėjęs universiteto rektorius profesorius Davidas Greenas žavisi Lietuvos krepšinio istorija, pasiekimais ir sporto šakos kultūriniu bei socialiniu vaidmeniu šalies gyvenime.



„Krepšinis Lietuvoje yra betarpiškai susijęs su šalies nepriklausomybe ir Lietuvos identitetu. Švęsdami Lietuvos krepšinio šimtmetį, mes prisimename nacių įsiveržimą, sovietinę okupaciją ir tai, kad daug narsių žmonių per krepšinį išreiškė lietuvišką identitetą bei laimės ir nepriklausomybės siekimą“, – pažymėjo profesorius D. Greenas. „Lietuvių iškovoti medaliai kartu yra ir laisvės ir tautinės nepriklausomybės medaliai.“



Jau daugiau nei dešimtmetį su Lietuvos krepšinio federacija ir Lietuvos krepšinio trenerių asociacija bendradarbiaujantis Vusterio universitetas kartu rengia studijų programas, organizuoja seminarus, dalijasi patirtimi bei dalyvauja bendruose projektuose. Universitete studijas baigė ar šiuo metu studijuoja nemažai lietuvių.


1946 metais įkurtoje aukštojoje mokykloje šiuo metu studijuoja virš 10 tūkst. studentų, iš kurių kas dešimtas yra pasirinkę fizinio lavinimosi ir sporto mokslo studijas. 2013 metais duris atvėrė naujoji universali universiteto sporto arena. Statinys pasižymi tuo, kad yra ypatingai pritaikytas neįgaliųjų reikmėms. Čia savo treniruočių bazę yra įkūrusi Didžiosios Britanijos vyrų vežimėlių krepšinio nacionalinė rinktinė (II reitingas pasaulyje). Vusterio universiteto sporto arena taip pat yra įgijusi neutralaus CO2 požiūriu statinio vardą.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: