Du sezono apdovanojimus susižėręs O. Pleikys: „Gavau trenerio pasitikėjimą“

Du sezono apdovanojimus susižėręs O. Pleikys: „Gavau trenerio pasitikėjimą“

Nuotr. Dainius Lukšta / NKL

Šiame „7bet-NKL“ sezone Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ aukštaūgis Oskaras Pleikys tapo ne tik labiausiai patobulėjusiu krepšininku, bet ir pateko į geriausių žaidėjų simbolinį penketuką.



202 cm ūgio klaipėdietis anksti baigė kelionę dėl medalių, mat su Klaipėdos komanda neįveikė aštuntfinalio barjero prieš Kauno r. „Atletą“ (0-3), tačiau viso sezono metu Klaipėdos komandos jaunuolis demonstravo nuolatinį tobulėjimą.

Naudingiausias ir rezultatyviausias pajūrio ekipos žaidėjas O. Pleikys reguliariajame sezone rinko po 15,9 taško, 10,8 sugriebto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 22,8 naudingumo balo.

„Nesitikėjau gauti labiausiai patobulėjusio žaidėjo apdovanojimą, nes sezono metu apskritai negalvojau apie tokius dalykus. Jei būtų reikėję spėti, būčiau sakęs, kad šio apdovanojimo yra vertas Motiejus Krivas, – sakė O. Pleikys. –  Esu patenkintas savo asmeniniu pasirodymu, bet liūdna, kad nesugebėjau komandos atvesti į daugiau pergalių. Asmeninis pasirodymas tiek daug nereiškia, kai šalia nėra komandinių laimėjimų.“


Geriausiai patobulėjusio žaidėjo rinkimuose dalyvavo visos 14 lygos komandų. O. Pleikiui atiteko 7 balsai, Ernestui Jaškui – trys, Liutaurui Lelevičiui – 2, Robertui Subotkevičiui ir Lukui Kreišmontui – po 1.

Tačiau lyg to būtų maža, tarp tokių patyrusių krepšininkų kaip Šarūnas Beniušis (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“), Ignas Razutis („Telšiai“), Aurimas Urbonas („Sūduva-Mantinga“), Mantas Ruikis („Gargždai“) dar vieno pripažinimo sulaukė ir 21-erių O. Pleikys.

„Labai džiaugiuosi patekęs į simbolinį penketą, kadangi sunkiai dirbau dėl to. Šis apdovanojimas mane dar labiau nustebino, – atskleidė „Neptūno-Akvaservis“ aukštaūgis. – Visgi labiausiai patobulėjusio žaidėjo įvertinimas man yra reikšmingesnis. Smagu, kad kažkas mano, jog šiame sezone dėjau žingsnį į priekį.“

Pačiam O. Pleikiui didžiausią įspūdį šiame sezone paliko kitas klaipėdietis, kuris simboliniame penketuke vietos nerado.

„Turėjau neeilinę progą pamatyti LKL lygio žaidėją Simą Galdiką. Labai sužavėjo jo fiziškumas. Kitų žaidėjų patekimą į simbolinį penketą buvo galima prognozuoti“, – sakė Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtinis.

Kur daugiausiai O. Pleikys pasistūmėjo į priekį šį sezoną?

„Manau, kad pozicijos pakeitimas man išėjo į naudą – iš penktos į ketvirtą. Žaisdamas ketvirtoje pozicijoje galėjau išplėsti žaidimą perimetre, gavau trenerio pasitikėjimą. Taip pat man buvo leista mesti iš tolimos distancijos. Sezono metu daugiausiai ir pasistūmėjau perimetro žaidime“, – apie patobulintus įgūdžius kalbėjo „Neptūno-Akvaservis“ jaunuolis.


Tačiau O. Pleikys dar nėra įpratęs mėtyti tolimų metimų – per visą sezoną iš 71 bandymo pataikė 15 tritaškių (21 proc.).

„Vis dar jaučiu jaudulį išsimetant tolimus metimus. Tikiuosi, kad kitame sezone sugrįšiu be šio jausmo“, – apie tritaškių pataikymą sakė Klaipėdos komandos lyderis.

Jaunuolio progresas liko pastebėtas ne tik „7bet-NKL“ čempionate, bet ir pagrindinės „Neptūno“ komandos trenerių štabe. O. Pleikys balandžio mėnesį keturis kartus žengė ant Lietuvos krepšinio lygos (LKL) parketo.


„LKL lygis yra visai kitoks. Ten viskas sudėtinga – sprendimų priėmimų greitis ir fiziškumas. Man tas perėjimas yra sunkus, bet jau dabar jaučiu labai didelę naudą iš to. Lygių skirtumas yra tikrai didelis“, – LKL patirtį apibūdino klaipėdietis.

Šiuo metu Simono Serapino auklėtinis sporto salėje pluša su pagrindine vyrų komanda, kurios greitu metu laukia LKL atkrintamosios.

„Visada tikiuosi ir ruošiuosi žengti į aikštę, labai to noriu, bet kaip jau bus, tai priklauso nuo trenerio sprendimo“, – pokalbį su nklyga.lt užbaigė O. Pleikys.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: