„Gulbelė" pradeda kovas prestižiniame turnyre dėl 50 tūkst. JAV dolerių

„Gulbelė" pradeda kovas prestižiniame turnyre dėl 50 tūkst. JAV dolerių

FIBA nuotr.

Lietuvos 3 x 3 krepšinio flagmanė Šakių „Gulbelė" išvyko į Japoniją, kur jau šeštadienį, Ucunomijos mieste, pradės kovą prestižiniame FIBA trijulių turnyre.



Šeštąjį reitingą pasaulyje turinti Lietuvos komanda buvo pakviesta į FIBA „World Tour" sezono atidarymo turnyrą, kurio prizinį fondą sudaro 152 tūkst. dolerių, iš kurio 50 tūkst. JAV dolerių atiteks nugalėtojams.

„Gulbelė" pateko į C grupę, kur jų varžovais bus elitinė „Liman" (Serbija) ekipa bei šeimininkai „Utsunomiya" (Japonija).

Pirmąjį mačą Šakių ekipa su „Liman" šeštadienį žais 10 val. 55 min., o antrasis susitikimas su Japonijos komanda numatomas 12 val. 55 min. Lietuvos laiku.


„Gulbelei" Japonijoje atstovaus įprasta ketveriukė – Paulius Beliavičius, Šarūnas Vingelis, Marijus Užupis ir aukščiausią 3 x 3 krepšinio reitingą pasaulyje turintis lietuvis Aurelijus Pukelis.

Turnyras Ucunomijoje oficialiai skelbs FIBA 3 x 3 klubinio sezono startą, kuriame numatoma net 13 „World Tour" serijos turnyrų, o taip pat ir būrys „Challenger" etapų, per kuriuos būtent ir yra išsikovojamos vietos į FIBA „World Tour" etapus.

Jau dabar aišku, jog Ulan Batore (Mongolija) gegužės 21-22 dienomis vyksiančiame „Challenger" turnyre bei tokio pat rango etape Novi Sade (Serbija) birželio 3-4 dienomis turėsime po dvi Lietuvos komandas.

„Gulbelė" dalyvaus abiejuose „Challenger" turnyruose, į Ulan Batorą atvyks Marijampolės ekipa, o Novi Sade išvysime Vilniaus klubą.

Pirmąsias dvi vietas Mongolijoje užėmusios komandos gaus bilietus į Prahoje vykstantį „World Tour" turnyrą, o Serbijos turo finalininkai vyks į prestižinį FIBA etapą Lozanoje (Šveicarija).

Taip pat bilietai į „Challenger" serijos turnyrus bus dalinami geriausioms Lietuvos 3 x 3 čempionato, kuris startuoja jau artėjantį savaitgalį, turų komandoms.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: