Butrimonyse atidengtas Sendos Valvrojenski Berenson Abbott paminklas (VIDEO)

Butrimonyse atidengtas Sendos Valvrojenski Berenson Abbott paminklas (VIDEO)

LKF nuotr.

Lietuvos krepšinio 100-mečio proga Butrimonių miestelyje, aikštėje šalia garsaus sūkurinio fontano, atidengtas paminklas Lietuvos krepšinio motinai, žaidimo taisyklių moterims vadovėlio autorei Sendai Valvrojenski Berenson Abbott.



Simbolinę skulptūros atidengimo juostelę perkirpo projekto idėjos autorius – profesionalo karjerą Alytuje pradėjęs buvęs krepšininkas, dabar – TV prodiuseris, režisierius ir scenaristas Rolandas Skaisgirys, taip pat – Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas ir Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.



Skulptūra, kurią sukūrė skulptorius Nerijus Erminas, vaizduoja kamuolį laikančią maždaug septynerių metų mergaitę. Būtent tokio amžiaus S. Valvrojenski Berenson Abbott su tėvas išvyko iš Butrimonių į Ameriką.


Figūra išlieta iš bronzos, patinuota ir atkartoja vaizdą iš senos fotografijos, kurioje mergaitė ruošiasi mesti kamuolį. Kitas elementas – krepšys, pagamintas iš nerūdijančio plieno. Jo veikimo principas paimtas iš senovinio krepšinio modelio, kuomet kamuolys iš uždaro krepšinio tinklo buvo išimamas, patraukiant virvutę.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: