LSKL 3×3 aukso medaliai – VDU-1 vaikinams ir LSU merginoms

LSKL 3×3 aukso medaliai – VDU-1 vaikinams ir LSU merginoms

LSKL nuotr.

Gegužės 16 dieną Kaune baigėsi šeštasis Lietuvos studentų krepšinio lygos 3×3 turnyras, kurio nugalėtojais vaikinų tarpe tapo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pirmoji komanda finale rezultatu 21:13 įveikusi Klaipėdos universiteto krepšininkus.



Vienas naudingiausių VDU krepšininkas Ernestas Sederevičius sakė, kad jam ši pergalė ypač svarbi: „Finale buvo matyti, kad esame labiau patyrę, o klaipėdiečiai gana jauna komanda, bet jeigu jie kartu bus ilgiau, tai ateityje tikrai pasieks ne vieną pergalę.“

„Tikrai labai džiaugiamės pasiekta pergale. Žinoma, visi kartu žaidžiame ir treniruojamės gal tik trečią kartą, bet šiandien iš tiesų gerai sekėsi susižaisti“, – po rungtynių kalbėjo E. Sederevičius.

Mažajame finale rungtynes dėl trečiosios vietos laimėjo VDU antrosios komandos krepšininkai rezultatu 15:5 nugalėję Vilniaus universiteto krepšininkus.


VDU antrosios komandos žaidėjas Amandas Urkis sakė, kad nors iš rezultato atrodytų, jog kova dėl trečios vietos buvo lengva, vis dėlto buvo priešingai: „Tikrai buvo vargo. Žinoma, norėjome ir tikėjomės geresnių rezultatų, gal net susitikti su kita komanda finale. Galbūt taip yra ir dėl to, kad mūsų komanda nepatyrusi, neturėjome daug laiko pasirengti“, – sako A. Urkis.

Aukso medalius iškovojo: Justinas Ramanauskas, Ernestas Sederevičius, Ignas Labutis ir Tomas Zdanavičius. Sidabro medalius iškovojo: Petras Piekus, Edgaras Preibys, Ernestas Jaškus ir Radvilas.

Bronzos medalius iškovojo VDU antrosios komandos krepšininkai: Amandas Urkis, Gabrielius Čelka, Gytis Nemeikša ir Julius Liesis.

Merginų turnyro nugalėtojos – Lietuvos sporto universiteto komanda

Merginų turnyro nugalėtojomis tapo Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda finale rezultatu 12:11 nugalėjusi VDU komandą.

Viena naudingiausių LSU krepšininkių Deimantė Žukaitė džiaugėsi pergale ir sakė, kad kova buvo verta finalo.

„Aišku, tikėjome pergale. Kiekvienais metais tikimės. Kaskart stengiamės surinkti gerą komandą, turime patirties. Varžovės buvo aukšto meistriškumo. Pradžioje gal atsipalaidavome. Krito metimai, išsiveržėme į priekį, tačiau varžovės irgi pataikė kelis metimus ir tikrai džiaugiamės, kad atsilaikėme ir iškovojome pergalę. Nuotaikos labai geros, kai laimi ir patenki kur nors toliau“, – sakė Deimantė Žukaitė.


Aukso medalius iškovojo: Deimantė Žukaitė, Daugilė Šarauskaitė, Urtė Čižauskaitė ir Vestina Keburytė.

Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojęs LSKL prezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas sakė, kad 3×3 kovos – dinamiškos, intriguojančios ir kelia daug emocijų.

„Trijulių krepšinis man artimas nuo senų laikų – juk Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje atidarėme daugybę „Time Team“ gatvės krepšinio aikštelių ir ėmėme propaguoti gatvės krepšinio kultūrą. Džiugu, kad trijulių krepšinis įtrauktas ir į olimpines žaidynes, tad ši krepšinio atšaka tapo dar svarbesnė“, – pabrėžė R. Cibauskas.


LSKL prezidentas pasidžiaugė, kad universitetai subūrė pajėgias trijulių krepšinio komandas.

„Juk LSU merginos skynė aukščiausius laurus Europos ir pasaulio 3×3 čempionatuose. 3×3 tarptautinėmis pergalėmis ne kartą džiugino ir VDU vaikinai, dalyvaujantys profesionalioje trijulių lygoje. LSKL ekipos ne kartą sėkmingai mūsų šalies vardą garsino ir tarptautiniuose turnyruose. Trijulių krepšinis populiarėja, tad ir LSKL į šią krepšinio atšaką kreipia didelį dėmesį – organizavome jau šeštąjį LSKL trijulių krepšinio čempionatą. Smagu, kad lygis kyla ir studentai dėl kiekvienos pergalės kovoja iki paskutinių sekundžių. Tuo ir įdomus trijulių krepšinis, kad čia vyksta atkaklios kovos ir nugalėtojus nuspėti nėra paprasta. Čia galima sulaukti ir staigmenų“, – sakė LSKL prezidentas R. Cibauskas.

LSKL.lt

Video rekomendacijos: