Ne eilinis savaitgalis: Lietuvos 3×3 lygos turo finalas, moterų žygis į elitą ir žvilgsnis į Serbiją

Ne eilinis savaitgalis: Lietuvos 3×3 lygos turo finalas, moterų žygis į elitą ir žvilgsnis į Serbiją

FIBA nuotr.

Artėjantis savaitgalis (06.04-05) bus karščiausias 3×3 krepšinio savaitgalis iki šiol sezone – mūsų žvilgsniai kryps į Tauragę, Tel Avivą (Izrealis) ir Novi Sadą (Serbija).



Pirmiausia, žvilgsnis į Lietuvos 3×3 lygos pirmojo turo finalinį etapą Tauragėje, kur vietas bei prizus išsidalins tiek ELITO, tiek PRO grupės klubai.

ELITO grupės finale kovos 8 klubai, PRO – 12 komandų. Pirmojo Lietuvos 3×3 lygos turo PRO grupės čempionai ir vicečempionai gaus vardinius kvietimus į FIBA „Challenger“ turnyrą Hamburge, o taip pat komandos iš viso išsidalins 7,5 tūkst. eurų prizinį fondą.

Per pirmuosius du etapus matėme, kokios lygios kovos vyko PRO grupėje, tad prognozuoti favoritą čia sunku – savų ambicijų turi Vilniuje triumfavę „Kėdainiai“ ar Kauno etapo nugalėtojai VDU, o kur dar savo lygį demonstravę „Gargždų Pramogos-Ramibele“ bei Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.


Tauragėje vėl matysime NCAA rungtyniaujantį Simoną Lukošių su JUZ komanda, o taip pat ir Šakių „Vytį-Gulbelę“ bei Vilniaus „Rivile“, kurie šį savaitgalį kovos per du frontus – vienos sudėtys kovos Lietuvos 3×3 lygoje, o kitų laukia FIBA „Challenger“ serijos turnyras Novi Sade (Serbija).

Įprastas Šakių komandos kvartetas Serbijoje pateko į C grupę, kur jų laukia „Antwerp“ (Belgija) išbandymas bei komanda iš kvalifikacijos.

Tuo metu „Rivile“ C grupėje kovos su sezono lyderiais UB (Serbija) bei taip pat komanda, atėjusia iš atrankos. Vilniaus komandai atstovaus į didžiąją 3×3 sceną grįžtantis Ignas Vaitkus, Vytautas Šulskis, Gintautas Matulis ir Ignas Labutis.

Ne ką mažesnis iššūkis savaitgalį Tel Avive (Izraelis) laukia Lietuvos moterų krepšinio rinktinės, kuri sieks iškovoti kelialapį į Europos čempionatą.

Kamilė Nacickaitė, Gabrielė Šulskė, Martyna Petrėnaitė ir Monika Grigalauskytė Europos čempionato atrankoje penktadienį pradės kovas grupėje su Šveicarijos ir Švedijos komandomis.

Praėjusį savaitgalį „Women‘s Series“ turnyre po Vilniaus „Kibirkšties“ vėliava debiutavusios Lietuvos krepšininkės nužygiavo iki pat finalo ir tai iškart mūsų šalį pasauliniame reitinge pakylėjo iki pat elito – iš devintosios vietos moterų rinktinė užlipo į penktąją.

Lietuvos 3×3 lygos finalinį etapą stebėkite tik per naujos kartos televiziją „Go3“, o Europos čempionato atranką ir FIBA „Challenger“ serijos turnyrą iš Novi Sado sekite per FIBA3x3 YouTube kanalą.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: