„Sūduva-Mantinga“ išsaugojo E. Džiaugį ir pasikvietė A. Pukelį („Perlo“ klubas turi naujoką)

„Sūduva-Mantinga“ išsaugojo E. Džiaugį ir pasikvietė A. Pukelį („Perlo“ klubas turi naujoką)

Nuotr. D.Lukšta / NKL

Sudėties komplektavimo darbus pradėjusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pasirašė dvejų metų sutartį (1+1) su 2020-2021 m. „7bet-NKL“ sezono MVP – Aurelijumi Pukeliu.



Praėjusiame sezone A. Pukelis rungtyniavo Šakių „Vyčio“ klube, kuriame vidutiniškai pelnydavo po 15,4 taško, atkovodavo po 8,8 kamuolio, atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 22 naudingumo balus (antras rodiklis lygoje).

„Marijampolė parodė labai didelį susidomėjimą (pirmas skambutis iš klubo pusės buvo dar 2016 metais), radome bendrus tikslus, – sakė A. Pukelis. – Iš draugų pasakojimų žinau, kad tai yra rimtas, stabilus klubas, su aukščiausiais tikslais kiekviename sezone. Smagu prisijungti prie šios organizacijos.“

Be to, „Sūduva-Mantinga“ išsaugojo žaidėją.


Kontraktas buvo pratęstas su Evaldu Džiaugiu. Puolėjas prie komandos prisijungė praėjusiame sezone ir jame vidutiniškai pelnė po 10,3 taško, atkovojo po 4,9 kamuolio bei rinko po 13 naudingumo balų.

Šiuo metu E. Džiaugys yra išvykęs su 3x3 „Sūduvos-Mantingos“ komanda į Prancūziją, kur liepos 1-2 d. rungtyniaus „Poitiers Challenger“ turnyre.

„Pasilikti padėjo tai, kad Marijampolės klubas visada kelia aukščiausius tikslus. Kaip sportininkas visados noriu laimėti kuo daugiau pergalių ir titulų, – sprendimą pratęsti sutartį aiškino E. Džiaugys. – Organizacija labai gerai rūpinasi savo žaidėjais. Komandoje jaučiasi stabilumas.“

***

Vilkaviškio „Perlo“ komanda savo sudėtyje turi vienuoliktą krepšininką. Ekipa paskelbė apie Amando Urkio prisijungimą prie klubo.

23-ejų metų 201 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną debiutavo „7bet-NKL“, kai apsivilko Kauno r. „Atleto“ marškinėlius.

Praėjusį sezoną A. Urkis sužaidė 40 rungtynių ir vidutiniškai per 18 minučių pelnė po 7,5 taško, atkovojo po 2,5 kamuolio, atliko po 0,7 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 0,7 kamuolio ir rinko po 5,1 naudingumo balo.


Artėjantį sezoną Vilkaviškio klubą treniruos Šarūnas Zablockis.

„Perlo“ gretose jau yra 11 krepšininkų: Rokas Stankevičius, Gytis Mačionis, Juozas Talat-Kelpšas, Ernestas Naruševičius, Isaiah Reddishas, Augustine'as Ene, Povilas Gaidys, Kristupas Lukošius, Jonas Levickas, Aidas Kavaliauskas ir Amandas Urkis.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: