M. Mažeika apie jaunimo ugdymą Lietuvoje: „Yra dar labai daug neįgyvendintų minčių“

M. Mažeika apie jaunimo ugdymą Lietuvoje: „Yra dar labai daug neįgyvendintų minčių“

FOTO: Saulius Čirba/SKM

„SKM Summer Camp“ stovykloje apsilankęs Martynas Mažeika tapo paskutiniuoju jos svečiu birželio mėnesį.



Klaipėdos krepšinio simbolis susitikime su beveik 100 jaunųjų krepšininkų akcentavo komandinį darbą, pagalbą vienas kitam ir gynybos svarbą:

„Norint pasiekti pergalių būtina draugų pagalba ir gera gynyba. Puolimo mokomės visą gyvenimą, net kieme į krepšį galime pamėtyti, bet ne kiekviena komanda moka apsiginti. Tos komandos, kurios geriau ginasi, laimi svarbesnes rungtynes“, – patarimais dalijosi M. Mažeika.

M. Mažeika atstovaudamas Lietuvos U20 rinktinei yra laimėjęs Europos čempionato sidabrą, o kartu su gimtojo miesto Klaipėdos „Neptūno“ klubu žaidęs prestižiniuose Eurolygos, Europos taurės ir Čempionų lygos turnyruose.


Krepšininkui 2004–2007 m. teko žaisti Berlyno ALBA klube, kuris dėl savo unikalaus darbo su jaunimu yra žinomas visoje Europoje.

2006 m. M. Mažeika kartu su ALBA laimėjo Vokietijos taurę, 2014 ir 2016 m. vilkėdamas „Neptūno“ marškinėlius tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionu, o 2017 m. buvo išrinktas geriausiai besiginančiu LKL krepšininku.

Po „Nepatogių klausimų“ sesijos, mankštos ir smagių rungtynių su SKM stovyklautojais M. Mažeika dar ilgai fotografavosi su mažaisiais gerbėjais, dalijo autografus, su šypsena pasirašinėdamas ant krepšininkų marškinėlių, sportinių batelių,

Nors birželio „SKM Summer Camp“ stovyklos jau baigtos, šią vasarą SKM žada pasiūlyti dar ne vieną galimybę sportuoti, pramogauti, žaisti krepšinį ir susitikti su profesionaliais krepšininkais.

Viena tokių galimybių – M. Mažeikos gimtajame Klaipėdos krašte vyksianti „SKM  Karklė Camp‘22“ stovykla. Nors į pirmąją stovyklos pamainą vietų jau nebėra, vis dar galite suspėti rezervuoti kelialapį į antrąją „SKM Karklė Camp‘22“ pamainą, kuri vyks liepos 29–rugpjūčio 7 d.

SKM.lt

Video rekomendacijos: