V. Čeponis taiklumo neprarado – laimėjo žurnalistų inovatyvaus krepšinio turnyrą

V. Čeponis taiklumo neprarado – laimėjo žurnalistų inovatyvaus krepšinio turnyrą

Komentatorius Vaidas Čeponis rado sporto šaką, kurioje gali sėkmingai varžytis su jaunesniais ir greitesniais kolegomis. Buvęs profesionalus krepšininkas laimėjo hibridinį krepšinio turnyrą minint Tarptautinę sporto žurnalistų dieną.



„Twain Sport“ hibridinio krepšinio turnyro finale V. Čeponis 13:12 pranoko lrytas.lt sporto žurnalistą Lauryną Ribaką.

„Manau, čia vienas iš nedaugelio sporto šakų, kur galiu pamokyti jaunimą, – pozuodamas su laimėtais „Twain Sport“ marškinėliais kaip įprasta humoro nestokojo komentatorius. – Esu riebus buvęs krepšininkas, tad pasirinkau taktiką bėgioti lėtai, nes padažnėjęs kvėpavimas darytų įtaką taiklumui. Be to, man padėjo ir tai, kad buvau basas – negaliu avėti spaudžiančių batų dėl sveikatos problemų, o tai išmušė varžovus iš ritmo.“

Sporto žurnalistai inovatyvų sportą, kurį organizuoja Hibridinio sporto lyga, išbandė rungdamiesi dviejuose turnyruose. Pirmajame, kuriame V. Čeponis nedalyvavo, nugalėjo 15min.lt sporto žurnalistas Mantas Krasnickas. Jis finale 16:13 taip pat pranoko L. Ribaką.


Hibridinis krepšinis – tai inovatyvus sportas, kuriame žaidžiama vienas prieš vieną. Du atletai skirtingose aikštelėse per 60 sekundžių siekia surinkti kuo daugiau taškų atakuodami krepšį iš skirtingų pozicijų, kurias parenka kompiuteris. Kiekvieno metimo vertė nuo vieno iki trijų taškų – metimo vertes taip pat atsitiktine tvarka parenka kompiuteris.

„Labai dinamiškas, azartiškas ir įtraukiantis žaidimas, – inovatyvų sportą įvertino V. Čeponis. – Pirmą kartą jį išbandžiau pats, ir tai sportas, į kurį norisi eiti dar ir dar kartą.“

Per penkerias žaistas rungtynes, iš kurių laimėjo ketverias, V. Čeponis atakavo krepšį 48 proc. taiklumu. Į abiejų turnyrų finalą patekęs L. Ribakas buvo taikliausias tarp kolegų – 49 proc. taiklių metimų.

„Twain Sport“ hibridinio krepšinio pirmasis sezonas prasidės rugpjūčio 1 d. Pagal testavimų rezultatus, geriausieji krepšį turėtų atakuoti beveik 80 proc. taiklumu.

Vienas hibridinio krepšinio sezonas truks tris mėnesius, jame rungsis 34 krepšininkai, kurie per sezoną sužais po beveik 600 rungtynių.

Hibridinio sporto lygos „Twain Sport“ kovos bus tiesiogiai transliuojamos internetu ir vyks kasdien po 14 valandų per parą.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: