Bronziniame mūšyje septyniolikmečiai krito prieš prancūzus

Bronziniame mūšyje septyniolikmečiai krito prieš prancūzus

FIBA nuotr.

Lietuvos U-17 vaikinų rinktinei nepavyko iškovoti pasaulio čempionato medalių.



Mūšyje dėl bronzos Remigijaus Bardausko vyrukai 58:66 (14:18, 11:17, 16:21, 17:10) turėjo pripažinti Prancūzijos bendraamžių pranašumą.

Lietuviams pirmauti pavyko tik pačioje mačo pradžioje – įsibėgėję prancūzai tuomet persvėrė rezultatą ir priekyje užtikrintai išsilaikė iki pat finalinio švilpuko. Kaip ir pusfinalyje, Lietuvos atstovams koją kišo didelis klaidų skaičius – jų šįkart buvo padaryta 23.

Vis tik ketvirtoji vieta planetoje patenkino LKF Vykdomajame komitete jaunimo rinktinėms iškeltus tikslus – buvo tikimasi, jog septyniolikmečiai bus tarp šešių geriausių pasaulio rinktinių.


Mažojo finalo pradžia buvo sėkmingesnė lietuviams, kurie įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo 9:4. Tačiau tuomet priešininkai perėmė iniciatyvą ir po dešimties minučių jau atsilikome 14:18. Nors antrojo ketvirčio pradžia buvo atkakli, prieš pertrauką lietuvių duobė pagilėjo iki dviženklio deficito – 25:35.

Trečiajame kėlinyje situacija iš esmės ir toliau nesikeitė, o lemiamas dešimt minučių mūsiškiai pasitiko turėdami nemenką iššūkį – 41:56. Paskutiniajame ketvirtyje lietuviai buvo rezultatyvesni, tačiau pakeisti rungtynių eigos nebepavyko – patirta nesėkmė 58:66.

Lietuva: Justas Stonkus 15, Danas Kazakevičius ir Kristupas Kepežinskas po 9, Petras Padegimas 7.

Prancūzija: Ilane Fibleuilas 16, Noah Penda 12, Alexandre’as Dam Sarras ir Zaccharie Risacheris po 11, Illanas Pietrusas 8.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: