16-mečiai serbus įveikė 68 taškų persvara

16-mečiai serbus įveikė 68 taškų persvara

FIBA nuotr.

Pirmadienį Banska Bistricoje (Slovakija) prasidėjo 16-ojo Europos jaunimo olimpinio festivalio varžybos, kuriose startavo penkių sporto šakų atstovai iš Lietuvos.



Pirmąsias grupės rungtynes sužaidė 16-mečių vaikinų krepšinio rinktinė. Tomo Purlio treniruojami lietuviai 112:44 (29:10, 26:15, 30:8, 27:11) nugalėjo Serbijos krepšininkus.

Jau rungtynių pradžioje Lietuvos komanda išsiveržė į priekį 15:0. Greitai įgiję įtikinamą pranašumą, mūsų šalies atstovai varžovų arčiau nebeprisileido.

Nugalėtojams taškų pelnė visi komandos krepšininkai. Daugiausiai – 17 – sumetė Kristupas Smirnovas. Jis taip pat atkovojo 9 kamuolius. Po 16 taškų pelnė Rokas Kreišmontas (8 atk. kam.) ir Kasparas Jakučionis (5 perimti kam.). Lietuviai atkovojo 51 kamuolį, tuo tarpu varžovai po krepšiu sugriebė 34. Serbai suklydo net 40 kartų.


Nors rezultatas įspūdingas, T. Purlys išlieka santūrus – serbai į festivalį atsiuntė metais jaunesnius nei lietuviai krepšininkus.

„Išėjome su gera energija. Žinojome, kad serbai atvyko ne pilnos sudėties, bet pavyko nuteikti žaidėjus. Gerai pradėjome, gerai dirbome gynyboje ir greitai lygių skirtumas pasimatė. Nepaisant to, esu patenkintas tiek rezultatu, tiek žaidėjais“, – sakė treneris.

Lietuvos rinktinė grupėje taip pat žais su Slovėnijos ir Slovakijos komandomis. Kitoje grupėje rungtyniaus kroatai, prancūzai, vokiečiai ir turkai. Po dvi geriausias abiejų grupių ekipas tęs kovas dėl medalių, o likusios keturios žais dėl 5–8 vietų.

Mačas su slovėnais laukia antradienį, trečiadienį – festivalio šeimininkų slovakų išbandymas.

LTOK inf.

Video rekomendacijos: