Vengrijos barjerą peržengusios jaunės grupėje finišavo pirmos

Vengrijos barjerą peržengusios jaunės grupėje finišavo pirmos

FIBA nuotr.

Lietuvos aštuoniolikmečių merginų rinktinė (2-1) į Europos čempionato atkrintamąsias žengs iš pirmosios C grupės vietos.



Viliaus Stanišausko treniruojama rinktinė 72:56 (22:14, 17:17, 16:8, 17:17) užtikrintai įveikė iki tol nepralaimėjusias Vengrijos (2-1) krepšininkes ir dėl geriausio įmestų-praleistų taškų santykio grupėje aplenkė tiek pat pergalių surinkusias vengres ir suomes.

Varžovės pirmadienio rungtynėse nepirmavo nė akimirkos. Lietuvos jaunės labiausiai atitrūko iškart po pertraukos, kuomet oponentėms neleido pelnyti taškų daugiau nei 7 minutes. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje mūsiškių persvara tirpo, tačiau Vengrijos atstovėms nebeužteko laiko.

Naudingiausiai lietuvių gretose žaidė Justė Jocytė, kurios sąskaitoje – 17 taškų, 9 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 2 perimti kamuoliai ir 27 naudingumo balai. Tiesa, rinktinės lyderė nebaigė rungtynių dėl surinktų 5 asmeninių pražangų.


Rusnė Augustinaitė su 21 tašku tapo rezultatyviausia mačo žaidėja. Dvi lietuvių aukštaūgės – Gerda Raulušaitytė (11 tšk., 9 atk. kam.) ir Ugnė Sirtautaitė (10 tšk., 9 atk. kam.) – buvo netoli dvigubų dublių.

Trečiadienį vyksiančiame aštunfinalyje Lietuvos rinktinės lauks Bosnijos ir Hercegovinos nacionalinė ekipa, kuri D grupėje liks paskutinė, nepaisant mačo su Prancūzija baigties.

Mačo pradžia buvo apylygė abiems ekipoms, tačiau po spurto 6:0 lietuvės pirmavo jau dviženkliu skirtumu – 22:12. Antrajame kėlinyje varžovėms buvo pavykę sumažinti atsilikimą, tačiau ketvirtis baigėsi lygiu rezultatu (17:17), tad skirtumas išliko nepakitęs – 39:31.

Po pertraukos lietuvės atrodė kur kas geriau tiek gynyboje, tiek puolime ir buvo nusiteikusios pasiųsti priešininkes į nokdauną. Be atsako buvo pelnyta 12 taškų ir persvara tapo triuškinanti – 51:32. Iš žaidimo vengrės pasižymėjo tik 8-ąją kėlinio minutę, o prieš paskutinį ketvirtį mūsiškės buvo priekyje 55:39.

Pakeisti mačo eigos Vengrijos rinktinei nepavyko ir lemiamame kėlinyje – lietuvės atlaikė priešininkių bandymus vytis ir triumfavo 72:56.

Lietuva: Rusnė Augustinaitė 21, Justė Jocytė 17, Gerda Raulušaitytė 11, Ugnė Sirtautaitė 10.

Vengrija: Reka Millkovics 11, Sara Laczko 10, Helena Lilla Dobo 9, Boglarka Katona, Edina Strausz ir Rebeka Holcz po 7.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: