„Ryto“ dublerių gretose - perspektyvus ukrainietis

„Ryto“ dublerių gretose - perspektyvus ukrainietis

FIBA nuotr.

Ruošiantis artėjančiam krepšinio sezonui, Vilniaus „Perlo Energijos“ ekipoje išvysime ir naujų veidų. Į sostinės jaunimo komandą atvyksta ukrainietis Bohdanas Bryniukas, 18-metis Arūnas Rimkus, taip pat „Perlo Energijoje“ lieka ir Gediminas Alisas.



FIBA U20 Europos čempionate tarp metais vyresnių besivaržęs 18-metis 205 cm ūgio B. Bryniukas buvo trečias naudingiausias Ukrainos rinktinės žaidėjas, rinkęs po 11 naudingumo balų.

Vienintelę pergalę turnyre iškovoję ukrainiečiai ją pasiekė būtent prieš Lietuvos rinktinę, o B. Bryniukas spindėjo gražiausiomis spalvomis – pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Praėjusiame sezone puolėjas rungtyniavo Kamianskės „Prometey“ ekipoje.


„Bohdanas yra tvirtas žaidėjas, turintis gerą fiziškumą, ko nėra lengva sulaukti jaunesniame amžiuje. Taip pat žaidžiantis dėl komandos, gerai kovojantis dėl kamuolių ir išlaikantis šaltą protą ant parketo. Džiaugiamės Bohdano prisijungimu ir laukiame įdomios sezono pradžios“, – dėstė „Ryto“ jaunimo programos vadovas Mindaugas Noreika.

Kitas – iš Šilalės kilęs A. Rimkus šią vasarą gynė Lietuvos U18 nacionalinės rinktinės garbę Europos čempionate.

Antrajame savo „7bet-NKL“ sezone 194 cm ūgio kairiarankis gynėjas rungtyniavo Joniškio „Delikateso“ ekipoje. Krepšininkas per 24 min. vidutiniškai fiksavo 7,5 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvių perdavimų rodiklius.

„Džiaugiamės, jog pavyko šį darbštų žaidėją pasikviesti į „Perlo Energijos“ gretas. Žvelgiant iš klubo pusės, mus sužavėjo Arūno komunikacija – nuolatinis bendravimas aikštelėje tiek su komandos draugais, tiek su treneriais, – pabrėžė M. Noreika. – Tai pirmos ir antros pozicijos krepšininkas, jau turintis patirties Nacionalinėje krepšinio lygoje, tad tikimės, jog sostinėje Arūnas pakels savo žaidimą į dar aukštesnį lygį.“

Dar vienas ir sostinėje kojas apšilęs 196 cm ūgio puolėjas G. Alisas, kuris spalio mėn. debiutavo „Perlo Energijoje“ ir čia sužaidė 9 rungtynes. Geriausias krepšininko mačas užfiksuotas prieš Šilutės komandą – 9 pelnyti taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 19 naudingumo balų.

Taip pat G. Alisas rungtyniavo ir Nostra.lt-Regionų krepšinio lygoje bei buvo pagrindinis Vilniaus „Ryto-MRU-VKM“ lyderis. Praėjusiame sezone puolėjas per 19 sužaistų mačų vidutiniškai pelnė 12,3 taško, atkovojo 8,7 kamuolio ir rinko 19,9 naudingumo balo.

„Gediminas yra aukščiausios klasės krepšininkas žiūrint į jo darbo etiką. Kadangi žinau šį žaidėją jau gana seniai, tai darbštus, komandai atsidavęs vilnietis, kuris buvo vienas pagrindinių „Ryto–MRU–VKM“ ekipos vedlių. Norime suteikti jam galimybę išbandyti save aukštesniame lygyje tam, kad jis tobulėtų ir ateityje taptų solidžiu trečios pozicijos žaidėju“, – kalbėjo „Ryto“ jaunimo programos vadovas.

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: