G. Nausėda: „J. Jocytė meistriškumu nė kiek nenusileidžia L. Dončičiui“

G. Nausėda: „J. Jocytė meistriškumu nė kiek nenusileidžia L. Dončičiui“

FIBA nuotr.

Auksu sužibusi Lietuvos aštuoniolikmečių merginų rinktinė – Europos viršūnėje.



Viliaus Stanišausko auklėtinės dramatiškame Senojo žemyno pirmenybių didžiajame finale 78:75 (16:15, 21:20, 19:18, 22:22) parklupdė iki tol pralaimėjimo skonio nepatyrusias Ispanijos bendraamžes.

Po triumfo mūsiškės krepšininkės sulaukė daugybės sveikinimų, o prie jų prisidėjo ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Lietuvos merginos – Europos krepšinio čempionės!!!


Stebėjau jų pergalingą kelią iki aukso – visas rungtynes kiek galėjau – su pasigėrėjimu ir pasididžiavimu! Merginos parodė nepaprastai tvirtą charakterį, ryžtą laimėti ir nenugalimą komandos dvasią. Absoliučiai visos rinktinės narės – fantastiškos kovotojos ir šaunuolės, o Justė Jocytė mano akimis meistriškumu nė kiek nenusileidžia Lukai Dončičiui.

Ačiū merginoms už didelį džiaugsmą visai Lietuvai ir - už nuojautą, kad šių krepšininkių karta pratęs pergalių kelią Europoje ir pasaulyje.

Sveikinu visas Europos čempiones, jų trenerius, visus sirgalius ir visą Lietuvos krepšinio bendruomenę!“, – sveikino G. Nausėda.



18-metės pasveikino ir vyrų rinktinė:

„Vyrų rinktinė siunčia sveikinimus U18 merginų rinktinei iš Gran Kanarijos, tapus Europos čempionėmis. Šaunuolės!“, – rašė LKF.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: