Prezidentas pasveikino Europos jaunių krepšinio čempiones

Prezidentas pasveikino Europos jaunių krepšinio čempiones

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Prezidento rūmų Baltojoje salėje pasveikino Europos čempiones – Lietuvos jaunių merginų krepšinio rinktinę.



„Mane sužavėjo, kad jūs žaidžiate kaip komanda. Jūsų rinktinė ypatingai ryškiai tęsia Lietuvos krepšiniui būdingą komandinio žaidimo tradiciją. Nepaisant to, kad turite ryškią lyderę – Justę Jocytę, visais lemiamais kovos momentais jūs nepabirote, bet valingai ir išmintingai laikėtės komandinės dvasios, kurios dėka galų gale ir nugalėjote“, – sakė Europos čempionėms šalies vadovas.

Atskirai Prezidentas išskyrė vyriausiojo rinktinės trenerio Viliaus Stanišausko ir viso rinktinės trenerių štabo nuopelnus suvienijant rinktinę į vieną ryžtingą ir nenugalimą komandą.

Šalies vadovas padėkojo ir visiems Europos čempionių tėveliams, jų artimiesiems už kantrybę, ugdymą ir pagalbą merginoms žengiant profesionaliojo sporto keliu.


Linkėdamas merginoms ateityje pratęsti pergalingas Lietuvos moterų krepšinio tradicijas Prezidentas įteikė rinktinės kapitonei ir naudingiausiai Europos čempionato žaidėjai Justei Jocytei Lietuvos trispalvę.

Sportas.info

Video rekomendacijos: