Jonavoje – dramatiška moterų rinktinės pergalė prieš Izraelį

Jonavoje – dramatiška moterų rinktinės pergalė prieš Izraelį

LKF nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė sėkmingai užbaigė trumpą kontrolinių rungtynių ciklą, ruošiantis lapkritį laukiančioms atrankos į Europos čempionatą kovoms.



Rimanto Grigo auklėtinės Jonavoje 63:61 (23:8, 12:18, 12:13, 16:22) dramatiškai parklupdė Izraelio nacionalinę ekipą.

Šeimininkės mačo vadeles savo rankose laikė nuo pat ginčo kamuolio iki ketvirtojo kėlinio pabaigos. Varžovės likus minutei priartėjo vos per metimą nuo mūsiškių – 61:59. Visgi tuomet dvitaškį įmetė Gintarė Petronytė (63:59). Komandos apsikeitė netaikliais metimais, dvi baudas realizavo Izraelio rinktinė (63:61), o ta pati G. Petronytė sužingsniavo ir priešininkių išpuoliui paliko 12 sekundžių. Lemiamoje atakoje Giedrė Labuckienė perėmė kamuolį ir lietuvės šventė dramatišką pergalę.

Tai – antroji iš eilės komandų tarpusavio dvikova. Pirmadienį Panevėžyje vykusiame mače lietuvės triumfavo 76:56.


Rezultatyviausiai lietuvių gretose rungtyniavo Santa Baltkojienė, pelniusi 12 taškų, Laura Želnytė pridėjo 11, o G. Petronytė – 10. Arti dvigubo dublio buvo Daugilė Šarauskaitė, jos sąskaitoje – 9 taškai ir 12 atkovotų kamuolių.

Lapkričio pabaigoje Lietuvos rinktinė tęs kovas atrankoje į 2023 m. Senojo žemyno pirmenybes. B grupėje lietuvės susitiks su ukrainietėmis ir suomėmis, taip pat grupėje rungtyniauja ir prancūzės.

Lietuva: Santa Baltkojienė 12, Laura Želnytė 11, Gintarė Petronytė 10, Daugilė Šarauskaitė 9, Laura Juškaitė 8.

Izraelis: Alexandra Cohen 18, Eden Rotberg 15, Daniel Raber 10, Eden Zipel 8.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: