Puikiai 3×3 krepšinyje debiutavusios „Rivile“ tikslas – užkopti į pasaulio reitingo viršūnę

Puikiai 3×3 krepšinyje debiutavusios „Rivile“ tikslas – užkopti į pasaulio reitingo viršūnę

Matas Baranauskas nuotr.

Vilniaus „Rivile“ 3×3 krepšinio vasarą baigė geriausiu įmanomu akordu – Lietuvos čempionų titulu.



Pirmą kartą istorijoje surengtos Lietuvos 3×3 lygos nugalėtojais profesionalų grupėje tapo Ignas Razutis, Kostas Januška, Deividas Rasys ir Modestas Jurkaitis.

Titulo link daugiau nei tris mėnesius ėjusi „Rivile“ per devynis etapus didžiuosiuose Lietuvos miestuose bendroje įskaitoje aplenkė net 42 ekipas.

Be to, birželio pabaigoje „Rivile“ žaidėjų pagrindu sudaryta Lietuvos 3×3 rinktinė iškovojo pasaulio čempionato sidabro medalius.


Planetos vicečempionais Belgijoje vykusiose pirmenybėse tapo „Rivile“ krepšininkai Gintautas Matulis ir Ignas Vaitkus, o pastarasis buvo išrinktas ir į simbolinę pasaulio čempionato rinktinę.

3×3 asociacijos direktorius Ignas Grinevičus džiaugiasi „Rivile“ indėliu į Lietuvos krepšinį:

„Kuo daugiau gerų, pajėgių ir pasaulyje konkurencingų komandų, ko mes tikimės iš „Riviles“ ilguoju laikotarpiu, tuo didesni Lietuvos šansai į olimpines žaidynes vyrų kategorijoje patekti be atrankos jau kitais metais. Tokių stiprių ir savarankiškų klubų kaip „Rivile“ atsiradimas yra labai sveikintinas dalykas.“

Klubiniame ir 3×3 krepšinyje organizaciją nuo 2010 m. auginantis komandos vadovas Gytis Šukys džiaugiasi pastarųjų metų rezultatais.

„Nusprendėme žengti į 3×3 krepšinį, nes tai – itin greitai populiarėjanti ir ypatinga krepšinio atšaka. Joje reikia itin daug ištvermės, greičio, valios pastangų. Iš kitos pusės, žavi sporto šakos paprastumas – 3×3 krepšinį galima žaisti bet kur ir bet kada – užtenka paprastos kiemo aikštelės ir draugų kompanijos. Galų gale, tai olimpinė sporto šaka, o ateinantys metai bus svarbiausi kovoje dėl vietos olimpinėse žaidynėse Paryžiuje, todėl matome didelį potencialą dalyvauti Lietuvos ir tarptautiniuose turnyruose“, – sako „Rivile“ krepšinio klubo direktorius G. Šukys.

Kalbėdamas apie artimiausius planus, G. Šukys akcentuoja:

„Suprantame, kad norint patekti į pasaulio stipriausiųjų dešimtuką turime daug ir kantriai dirbti. Mūsų patirtis rodo, kad pergales subrandina laikas ir krypties laikymasis. Pavyzdžiui, „Rivile“ klubui iškovoti Regionų krepšinio lygos (RKL)A titulą prireikė 5 sezonų.  Tokie rezultatai nebūtų pasiekiami be patikimų partnerių, kuriais galima pasitikėti sudėtingesniais momentais bei kartu džiaugtis triumfo akimirkomis. Nuoširdžiai dėkoju generaliniam mūsų klubo rėmėjui UAB „Rivilė“, su kuriuo kasmet stabiliai kylame į viršų. Labai smagu, kad Lietuvoje yra verslo organizacijų, kurios supranta sporto kuriamą vertę ir galimybes.“


Verslo valdymo, finansų ir buhalterinės apskaitos profesionalai prie klubo veiklos prisijungė 2018 m. Jau pirmaisiais bendradarbiavimo metais klubas RKL B divizione nužygiavo iki finalo ir sportiniu principu išsikovojo vietą RKL A divizione. 2019–2020 m. pačiame atkrintamųjų varžybų įkarštyje sezonas buvo nutrauktas dėl pandemijos, 2020–2021 m. „Rivile“ iškovojo RKL A diviziono vicečempionų vardus, o šį pavasarį kėlė į viršų čempionų taurę ir įgijo teisę rungtyniauti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Verslo ir sporto sinergiją pabrėžia ir UAB „Rivilė“ vadovas Evaldas Žiedelis:

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie sporto populiarinimo. Krepšinis jau 100 metų yra populiariausia sporto šaka Lietuvoje, antra religija, o lietuvių pasiekti rezultatai – vieni geriausių pasaulyje. 3×3 atšaka reprezentuoja ambicingus ateities planus ir pavyzdinį augimą. Su krepšinio klubu esame tame pačiame „vertybiniame puslapyje“. Mūsų ambicingi tikslai orientuoti į tarptautinę areną, o prekinio ženklo filosofija susijusi su nuolatiniu augimu ir tobulėjimu.“


Įdomu tai, kad buhalterinės apskaitos įmonė „Rivile“ prestižinio leidinio „Financial Times“ tyrime pateko į greičiausiai pastaruoju metu augančių Europos įmonių TOP 1000. UAB „Rivile“ – viena populiariausių apskaitos ir verslo valdymo sistemų Lietuvoje. Su Rivile GAMA vedama kas trečios Lietuvos įmonės apskaita ar valdomas visas verslas.

SKM.lt

Video rekomendacijos: