V. Mačiulis nori, kad žurnalistai atsiprašytų M. Grigonio

V. Mačiulis nori, kad žurnalistai atsiprašytų M. Grigonio

FIBA nuotr.

Žurnalistas Vidas Mačiulis, kurio vaikaitė yra Lietuvos rinktinės gynėjo Mariaus Grigonio žmona Salomėja, socialiniame tinkle išplatino žinutę, kurioje ragina žurnalistus atsiprašyti krepšininko.



V. Mačiulis pyksta, kad Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, žurnalistai per greitai pasmerkė buvusį Maskvos CSKA gynėją.

Kviečiame paskaityti:

„Kaunietis Marius Grigonis, tapęs Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ žaidėju, visada mielai bendravo su žurnalistais, davė išskirtinius interviu. Pasikeitė krepšininkas po vasario 24-tosios, Rusijai užpuolus Ukrainą. Kai kurie kolegos iš karto pradėjo viešai kalbėti ir rašyti, kada Marius paliks Rusiją ir grįš, moralizavo, net kaltino, kodėl jis  apskritai žaidė Maskvos CASK komandoje, žinodami, kad šiam  krepšininkui  Lietuva ir „Žalgiris“  labai brangūs.


Buvo bemiegės naktys, kai klubas atsisakė išduoti paleidžiamąjį raštą, po kelių dienų jau negalėjo su mažais vaikais lengvai grįžti Lietuvon. Komandos draugas serbas padėjo. Iš Belgrado į Maskvą specialiai atskrido privatus lėktuvas, ir Marius, sumokėjęs didelę  pinigų sumą, laimingai pasiekė Lietuvą.

Kaune jį toliau atakavo žiniasklaida, net manęs prašė, kad krepšininkas oficialiai pasmerktų Rusiją ir CASK klubą, kuris  už pabėgimą reikalauja milijono eurų. Marius Grigonis, kaip ir iš „Zenito“ pabėgęs Mindaugas Kuzminskas, tada tylėjo, nes kitaip negalėjo pasielgti. Kai žurnalistų, kartu ir mano atakos dėl interviu, nesibaigė, krepšininkas pats sau davė įžadą – nebendrauti su žiniasklaida. Blogai, juk žurnalistai būtų atskleidę Maskvos kėslus, per tarptautinį sporto arbitražą už pabėgimą prisiteisti net 4 milijonus eurų...  

Kolegos atvirai ir nedviprasmiškai įvertino tokį Mariaus elgesį. Kai kurie  patys save agitavo, ir nusprendė nepastebėti užsispyrėlio  aikštelėje.  LTU rinktinė EČ Vokietijoje pralaimėjo Slovėnijai, bet  du Rusijos dezertyrai -  M.Grigonis ir Mindaugas Kuzminskas įrodė, ko  yra verti, nes buvo rezultatyviausi. Net ir  pralaimėjus rungtynes, pagaliau, prabilo ir Grigonis. Kaip visada  jis noriai kalbėjo, atsakė į žurnalistų klausimus. Tačiau ne visa žiniasklaida „atleido“  jam už buvusią pusės metų „tylą“. Beveik niekas „nepastebėjo“, nes nenorėjo to matyti, kad Marius buvo naudingiausias  mūsų rinktinės žaidėjas.  Net 31 minutę, (geriau penkiom mažiau ir pailsėjęs, rungtynių pabaigoje būtų taiklesnis) negailėjo jėgų „plėšėsi“.  Toks jo charakteris aikštelėje ir šalia jos, nes gimęs po Jaučio ženklu.

Gerbkime ir mylėkime savo šalies sūnus, trenerius ir žaidėjus, kurie kovoja už Lietuvos garbę“, - rašė V. Mačiulis

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: