J. Valančiūno iniciatyva Kaune atidaryti paauglių dienos namai (VIDEO)

J. Valančiūno iniciatyva Kaune atidaryti paauglių dienos namai (VIDEO)

LKF nuotr.

Trečiadienį Kaune, Tilžės gatvėje duris atvėrė Paauglių dienos namai, kuriuose jaunuoliai ne tik sportuos, bet bus vykdomos ir įvairios edukacinės programos, kelionės. Vienas pagrindinių šios iniciatyvos kūrėjų ir įgyvendintojų – Lietuvos rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.



„Tai yra paauglių dienos namai, kur mes bandome juos išgirsti. Paauglystėje susiduriama su nemažai problemų. Daug dalykų dedasi paauglio galvoje, gyvenime. Kaip tą visą susidėti į vietas, tai ir yra pagalba paaugliui, kuris eina, galbūt, ne patį geriausią kelią“, – sakė netrukus į JAV išvykstantis J. Valančiūnas.

Paauglių dienos namų atidarymo iškilmėse taip pat dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Jonas yra ne tik didžiavyris, garsus mūsų krepšininkas, bet ir žodžio žmogus. Turėjau programą „Už saugią Lietuvą“. Jis buvo jos ambasadorius. Labai daug investavo ne tik finansiškai, bet ir dėmesiu, supratimu. Tokių žodžio žmonių nėra daug. Jono pavyzdys yra vienas iš gražiausių. Tikiuosi, kad jaunimui šie namai bus reikalingi, naudingi. Žmonės čia ateis, norėdami išmokti, pažinti, sustiprėti, išauginti savo charakterį, tokį, kokį turi Jonas. Būdamas toli nuo Lietuvos jis neužmiršta Lietuvos vaikų, savo Tėvynės“, – susirinkusiems kalbėjo buvusi šalies vadovė.


Paauglių dienos namus įkūrė J. Valančiūno paramos fondas ir Maltos ordino pagalbos tarnyba, o patalpas veiklai nemokamai suteikė Kauno miesto savivaldybė. Šio projekto finansavimas taip pat vykdomas Norvegijos finansinių mechanizmų lėšomis.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: