Atjaunėjusios „Šilutės“ naujasis vedlys: „Nuo jaunimo pabėgti nepavyko“

Atjaunėjusios „Šilutės“ naujasis vedlys: „Nuo jaunimo pabėgti nepavyko“

Nuotr. T.Matijoška / NKL

Artėjant naujajam „7bet-NKL“ sezonui, pirmųjų rungtynių laukia vasarą smarkiai atsinaujinusi „Šilutės“ komanda.



Šilutiškiai naująjį sezoną pasitinka sudėtyje turėdami net 11 naujų žaidėjų. Praėjusiame sezone ketvirtąją vietą reguliariajame sezone užėmęs, tačiau ketvirtfinalyje prieš Kauno r. „Atletą“ suklupęs klubas turi ir naują vedlį. Už komandos vairo stoja du sezonus Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ treniravęs Simonas Serapinas.

Naujasis komandos vyr. treneris bendraudamas su NKLyga.lt atskleidė, kad naujai susirinkusios komandos tikslai tarpsezoniu buvo ne pergalės kontroliniuose mačuose, o apsipratimas su vienas kitu aikštėje bei derinių šlifavimas.

„Draugiškos varžybos yra draugiškos varžybos. Svarbus ne rezultatas, o reikėjo pasižiūrėti į žaidėjus, išsibandyti derinius. Tai buvo labiau apsižvalgymas“, – pasakojo S. Serapinas


„Neptūno-Akvaservis“ ekipą vasarą palikęs specialistas nuo jaunų krepšininkų toli nepaspruko. Šilutės klubas šį sezoną kartu su dublerinėmis komandomis bus vieni jauniausių lygoje, amžiaus vidurkis – 21,6.

„Mūsų ir amerikiečiai, atvažiavę iškart po studijų, yra jauni, kai kurioms komandoms jie dar tiktų į dublerius. Tikrai esame jauna komanda su keliais veteranais, bandysime augti, – kalbėjo naujasis treneris. – Norėjau pabėgti nuo jaunimo, bet išėjo taip, kad ir vėl jo turiu daug. Tačiau su jaunimu įdomiau, kai matai, kaip jie auga, jautiesi darydamas kažką gero.“

S. Serapinas taip pat įvardino priežastis lėmusias persikėlimą iš Klaipėdos į Šilutę bei esminius skirtumus treniruojant šias komandas.

„Tiesiog baigėsi mano sutartis su Klaipėdos klubu. Su komandos vadovais nesutapo požiūris dėl ateities ir tiek, – paaiškino klaipėdietis. – Dabar treniruoju vyrų komandą, yra užsieniečių, treniruotės vyksta anglų kalba. Man tai yra dar vienas tobulėjimo žingsnelis. Galbūt šiek tiek lengviau, per treniruotes žaidėjai mane supranta greičiau. Yra ir pliusų, ir minusų. Su jaunimu buvo labai smagu dirbti, pažinti juos ir matyti, kaip auga. Rudenį atrodo vienaip, o pavasarį jau smarkiai patobulėję.“

Konkrečių tikslų 40-metis specialistas komandai nekelia, tačiau teigia, kad tikslas kiekvienose varžybose tik vienas – pergalė.

„Čia reikia klausti ne manęs, o valdžios. Mano tikslai visada yra maksimalūs – laimėti kiekvienas rungtynes, o kaip bus žiūrėsime“, – dėstė strategas.

S. Serapinas išskyrė ir sustiprėjusią lygą bei įvardino savo favoritus.


„Manau, kad lyga yra sustiprėjusi. Mačiau, kad „Kretinga“ turi stiprių ukrainiečių, aišku, Marijampolė ir Telšiai visada yra prie lyderių. Šiemet Kauno komanda atrodo labai stipriai, taip pat „Steko“ ir Mažeikių klubai su veteranais ant popieriaus atrodo gerai. Bus labai įdomu“, – užbaigė naujasis „Šilutės“ treneris.

„Šilutė“ „7bet-NKL“ sezoną pradės spalio 6-ąją namų rungtynėmis su Mažeikių „M Basket“ klubu, o spalio 8-ąją keliaus į Kauną, kur jų lauks Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkų iššūkis.

Komandos sudėtis: Edgaras Preibys, Yevhenas Balabanas, Deividas Anužis, Matas Gratkauskas, Linas Lekavičius, Kajus Bendikas, Irmantas Grikšelis, Ainardas Misius, Eduardas Targonskis, Julius Liesis, Joshua Alexanderis, Tadas Cibulskas, Karolis Sapiega, Jalenas Warrenas.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: