2022 m. FIBA šlovės muziejus pristato legendines moterų krepšinio asmenybes

2022 m. FIBA šlovės muziejus pristato legendines moterų krepšinio asmenybes

LKF nuotr.

Viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė išrinkta į FIBA šlovės muziejų. 2022 metų šlovės muziejaus grupė – devynios iškilios asmenybės, labai prisidėjusios prie moterų krepšinio plėtros.



Šiemet į Lietuvos krepšinio šimtmečio moterų rinktinę išrinkta Jurgita Štreimikytė-Virbickienė į FIBA šlovės muziejų pateko kartu su tokiomis legendinėmis krepšininkėmis Lisa Leslie (JAV), Robyn Maher (Australija), Catarina Pollini (Italija) ir Mame Maty Mbengue (Senegalas). Kartu pagerbti ir treneriai Geno Auriemma (JAV), Antonio Barbosa (Brazilija), Milan Vasojevič (Serbija) ir Maria Planas (Ispanija).

Iškilminga šlovės muziejaus įamžinimo ceremonija vyks lapkričio 30 d. Patrick Baumanno krepšinio namuose Miese, Šveicarijoje.

1972 metais Alytuje gimusi Štreimikytė-Virbickienė per karjerą rungtyniavo Lietuvos, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos ir WNBA klubuose. Ji dešimt kartų tapo Lietuvos, penkis kartus Baltijos lygos ir du kartus Italijos lygos čempione, Eurolygoje rungtyniavo 12 sezonų, penkis kartus pateko į finalinio ketverto varžybas ir vieną kartą (2009 m.) iškovojo Eurolygos čempionės titulą.


Su Lietuvos moterų krepšinio rinktine Jurgita Štreimikytė-Virbickienė iškovojo Europos čempionės titulą (1997 m.), dalyvavo keturiuose Europos ir dvejuose pasaulio čempionatuose.

Jurgita Štreimikytė-Virbickienė tapo pirmąja Lietuvos krepšininke moterimi, išrinkta į FIBA šlovės muziejų. Iki šiol tokio garbingo pripažinimo yra sulaukę trys Lietuvos krepšininkai – Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis ir Modestas Paulauskas.

„Jurgitą puikiai žinau kaip žaidėją ir žinau, kad ji išsiskiria labai stipriu charakteriu, yra užsispyrusi, turinti savo nuomonę, talentinga bei fiziškai stipri. To labiausiai ir reikia, kad pasiektum aukštą lygį. Visoms jaunoms krepšininkėms noriu palinkėti turėti tokį charakterį. Ji buvo rinktinės lyderė ir, manau, yra viena iš geriausių Lietuvos krepšininkių per visą Nepriklausomybės istoriją. Be jokios abejonės Jurgita yra verta būti FIBA šlovės muziejaus nare ir mes labai džiaugiamės dėl tokio jos pasiekimo ir pripažinimo“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: