Iki 26 komandų išsiplėtusio Nostra.lt-RKL B diviziono pradžia – spalio 21 dieną

Iki 26 komandų išsiplėtusio Nostra.lt-RKL B diviziono pradžia – spalio 21 dieną

Saulius Čirba / RKL nuotr.

Ilgai lauktas 2022-2023 m. Nostra.lt-RKL sezonas – jau beveik čia. Šiemet B divizioną papildė net 5 komandos, o bendras dalyvių skaičius išaugo iki 26 – po 13 ekipų A ir B grupėse. Pirmasis B diviziono turas prasidės jau spalio 21-ąją dieną.



A grupė

Beprecedentis įvykis Nostra.lt-RKL čempionate – 2021-2022 metų B diviziono čempionai Radviliškio KK „Radviliškis-ŠSPC“ gins titulą. Komanda kelialapį į aukštesnįjį divizioną perdavė vicečempionams – Šiaulių r. Kuršėnų „SM-Grafų Furniture“ klubui.

A grupėje Radviliškio komandai kompaniją palaikys praėjusiais metais antrą vietą grupėje užėmusi, bet ketvirtfinalyje suklupusi Skuodo KKSC-„Kuršasta“ ir iš A diviziono ateinantis bei pergalių išalkęs Kauno „LSU-Atletas“, kurio vairininkai Lietuvos krepšinio legendos – Kęstutis Kemzūra bei Ramūnas Butautas.


„Sunkiai atpažįstamas veidas“ – taip naujasis „Pakruojo SC-Lygūmų ŽŪB“ treneris Aurimas Puodžiūnas apibūdina iš pagrindų pasikeitusią komandą. Po neišpildytų praėjusio sezono lūkesčių Pakruojo krepšinio klubas drastiškai pakeitė žaidėjų sudėtį bet ir vyriausiąjį trenerį.

Kardinalių pokyčių ėmėsi ne tik Pakruojis: buvusi Panevėžio „RomeoGym-R. Sargūno SG“ komanda keičia pavadinimą į „Panevėžys“ ir artėjančiam sezonui suvienys jėgas su Panevėžio sporto centru. Komandos sudėtis visiškai nauja – ją sudaro geriausi 10-12 klasių krepšininkai iš Panevėžio sporto centro ir Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijos.

Neatpažįstamoms Pakruojo ir Panevėžio komandoms varžovų grupėje netrūks: su jomis susikaus nuo pat RKL įkūrimo lygoje žaidžianti Šiaulių KA „Saulė-SG“ ekipa, sudaryta iš krepšinio akademijos „Saulė“ ir Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinių, bei su Klaipėdos „Neptūnu“ bendradarbiaujantis Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“. Į kovą prisijungs ir Kaišiadorių „Savingė“, sieksianti džiuginti gimtąjį miestą skambiomis pergalėmis.

A grupę sudaro 13 komandų: 8 stipriausiosios paklius į atkrintamąsias varžybas, o net 5 komandos liks už brūkšnio, todėl dėl kelialapio į aštuntfinalį rungsis kaip niekad daug ekipų. Raseinių miesto garbę ginanti „Raseiniai-KKSC“ komanda, pernai likusi už borto, šiemet varžysis su „Gargždų-SC“ ir po ketverių metų pertraukos grįžtančiu Kauno raj. „Tornado KM-Tauras“, kurio sudėtyje žais perspektyviausi jauni sportininkai iš krepšinio mokyklos „Tornado“ ir viso Kauno rajono.

Praėjusiais metais įkurtai Kretingos SM-„Kretinga“ komandai pirmasis sezonas buvo nelengvas – ekipa B divizione buvo priešpaskutinė. Reguliariajame sezone už kretingiškių likęs Lietuvos kurčiųjų sporto klubas šiemet turės naują trenerį – Rolandą Rakutį. Šios dvi komandos kausis iš visų jėgų, kad pakiltų turnyrinėje lentelėje.

B grupė

Praėjusiais metais triumfavęs reguliariojo sezono B grupėje, tačiau ketvirtfinalyje suklupęs, Kupiškio KK „Kupiškis“ šiemet to nepakartos be didžiulių pastangų. Kartu su „Kupiškiu“ grupėje žaisianti Ignalinos „Vilkakalnis-Losrita“ komanda praėjusiame sezone tapo bronzos medalininkais. Mažajame finale „Vilkakalniui-Losritai“ pralaimėjęs ir ketvirtas likęs Anykščių KKSC-„Elmis“ taip pat B grupėje – kova dėl pirmosios pozicijos šiemet bus itin arši ir įspūdinga.


Pernai po ilgos pertraukos į Nostra.lt-RKL grįžęs Molėtų „Ežerūnas“ praėjusio sezono žaidimo spragoms ištaisyti pasitelks talentingus naujokus – Tautvydą Vyšniauską, Redą Šukštą ir Mindaugą Vėtą. Atnaujinta Molėtų ekipa sugebėjimus parodyti galės kovose su žymiojo Vilniaus „Ryto“ jaunimo komanda „Rytas-MRU“ ir buvusia Alytaus „Dzūkijos“ jaunimo komanda „SRC-Dzūkija“. Dėl aukštų pozicijų grupėje grumsis dar viena praėjusį sezoną grįžusi ekipa – Vilniaus krepšinio mokykla-VILMA.

Tik aštuonios iš trylikos B grupės komandų keliaus į aštuntfinalį – dėl vietų atkrintamosiose varžybose užvirs tikras mūšis. Mokyklinio amžiaus krepšininkų pagrindu sudarytą praėjusio sezono debiutantę Ukmergės sporto centro komandą šiemet papildys net du RKL senbuviai – Nojus Verbickas ir Justinas Sakalauskas. Su šia ekipa dėl kelialapio į aštuntfinalį rungsis Marijampolės sporto centro klubas ir dar viena praėjusių metų naujokė – Švenčionėlių „Rida“.

B grupėje šiemet – net 3 naujos komandos. 2012–2013 m. sezono RKL A diviziono čempionai BC „Trakai“ ateina į lygą po penkerių metų pertraukos. Po aštuonerių metų nebūties grįžta ir Druskininkų „Citus“ klubas, pasiruošęs kautis dėl vietos atkrintamosiose varžybose. „Krepšinis – nenuspėjamas žaidimas, todėl mes visada aikštelėje atiduodame viską. Pažadame, kad noro žaisti mums tikrai netrūks“, – tikina „Citus“ vyr. treneris Mantas Kibildis.


O štai Birštono „Birštonas“ – visiškai nauja ekipa, kurios sudėtyje žais krepšininkai iš visos Lietuvos, bet branduolį sudaro Birštono ambicingas jaunimas ir vyresni patyrę žaidėjai. Komandos tikslas jau pirmajame sezone – stipriausiųjų ketvertukas. Įtraukiančios dvikovos krepšinio aikštelėje – garantuotos!

RKL.lt

Video rekomendacijos: