NKL apžvalga: rekordininkų trijulė, įspūdingas išsigelbėjimas ir senbuvių klasė

NKL apžvalga: rekordininkų trijulė, įspūdingas išsigelbėjimas ir senbuvių klasė

Nuotr. T. Matijoška / NKL

Praėjusią savaitę „7bet-NKL“ pirmenybės pateikė nemažai siurprizų. Tinklalapis nklyga.lt pristato savaitės įvykių apžvalgą.



Lygos lyderiai. Šešias pergales iškovojusios Kauno „Žalgirio-2“ ir „Telšių“ komandos lieka vis dar nepralaimėjusios. Nors „Vytis-VDU“ irgi dar nepatyrė nesėkmės, bet ši ekipa yra sužaidusi dvigubai mažiau rungtynių (3-0).

Žalgiriečiai praėjusią savaitę 85:73 įveikė Mažeikių „M Basket“ ir 80:67 Vilniaus „Steką“. Telšiškiai taip pat 78:74 susitvarkė su „Steku“ bei savaitės rungtynėse 82:73 nukovė Palangos „Kuršius“.

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ vis dar lieka be pergalių – pajūrio ekipa pralaimėjo šešis kartus paeiliui.


COVID-19 proveržis. Pirmą kartą šiame sezone dėl koronaviruso protrūkio buvo nukeltos „7bet-NKL“ rungtynės. „Vytis-VDU“ šeštadienį turėjo susitikti su „M Basket“, tačiau rungtynės dėl susiklosčiusių aplinkybių bus žaidžiamos kitu sutartu laiku.

Pratęsimas Joniškyje. Nedas Kancleris likus kiek mažiau nei 3 minutėms iki mačo pabaigos padidino Joniškio persvarą iki 8 taškų (61:53), tačiau Rytis Šakaitis ir Gabrielius Mažeika įmetė po tritaškį (59:61). Tiksint paskutinėms 4 sekundėms Matas Repšys dar pridėjo dvitaškį ir ištempė klaipėdiečius į pratęsimą – 61:61.

Pratęsimo pradžioje Darionas Rackley pelnė 5 taškus paeiliui, bet atsakymą pateikė Kristupas Keinys ir M. Repšys (65:66). Vėliau persvarą padidino N. Kancleris, o G. Mažeika vėl lygino rezultatą (67:67).

Likus 15 sekundžių kamuolį savo rankose turėjo „Delikatesas“, kuris paskutinį metimą patikėjo Šarūnui Kulevičiui. Veterano dvitaškis įkrito ir jis išplėšė dramatišką pergalę.

Rekordininkų trijulė. 18-metis žalgirietis Emilis Bartninkas („Žalgiris-2“) mače su „M Basket“ užfiksavo taškų (18) ir naudingumo balų (25) rekordus. Tuo metu 21-erių Titas Januševičius („Vytis-VDU“ asmeninius taškų (23) ir naudingumo balų (26) pasiekimus gerino rungtynėse su „Šilute“, o Rytis Šakaitis („Neptūnas-Akvaservis“, 17 tšk., 20 naud. bal.) – kovoje su Vilkaviškio „Perlu“.

Senbuvių klasė. Vieninteliai Marijus Užupis ir Ignas Razutis praėjusią savaitę surengė 30 naudingumo balo pasirodymus.

Marijampolės „Sudūvos-Mantingos“ puolėjas rungtynėse su „Delikatesu“ pelnė 18 taškų (2/3 dvit., 4/7 trit., 2/2 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė 3 kamuolius ir blokavo metimą.


Tuo metu „Telšių“ atstovas I. Razutis mače su Palangos komanda surinko 19 taškų (0/1 dvit., 5/9 trit., 4/6 baud.), 5 atkovotus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus ir 3 perimtus kamuolius.

Sunki pradžia – laiminga pabaiga. Kretingos gynybos gniaužtuose supančioti palangiškiai pirmąjį tašką pelnė praėjus pusšeštos minutės nuo rungtynių pradžios – 1:11, o kėlinį užbaigė vos su 5 taškais (5:16).

Tačiau antrajame kėlinyje Palangos krepšininkai įjungė aukštesnę pavarą puolime ir laimėjo ketvirtį 21:11 bei nukirpo deficitą iki minimalaus skirtumo (26:27).


Po ilgios pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojomis – kretingiškiai užstrigo, o „Kuršiai“ pabėgo į priekį ir laimėjo ne tik antrąją mačo pusę – 42:28, bet ir pačias rungtynes.

Rezultatyviausi. Vilkaviškio „Perlo“ gynėjas Aidas Kavaliauskas šiuo metu lyderiauja lygoje pagal rezultatyvius perdavimus (42). 7 rezultatyvius perdavimus vidutiniškai renkantis A. Kavaliauskas rungtynėse su „Rytu-2“ jų atliko net 10.

Toliau rikiuojasi I. Razutis (38) ir Tautvydas Kliučinykas su Pauliumi Danisevičiumi (po 31).

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: