Sėkmingai sezoną pradėjusio Akmenės r. „Patriots“ sudėtyje – daugybė naujų vardų

Sėkmingai sezoną pradėjusio Akmenės r. „Patriots“ sudėtyje – daugybė naujų vardų

Saulius Čirba / RKL

Pernai iškritusi aštuntfinalyje, Akmenės r. „Patriots“ komanda šiemet sudaryta beveik vien iš naujokų. Šis sprendimas pasiteisino – ekipa jau iškovojo pergalę šiame sezone. Kviečiame susipažinti su „Patriots“ iš arčiau.



Praėjusiame sezone – neišpildyti lūkesčiai

2021-2022 m. Nostra.lt-RKL sezonas Akmenės r. „Patriots“ ekipai buvo nuviliantis. Sunkumų netrūko visus metus – laimėjusi tik pusę sužaistų rungtynių, reguliariajame sezone komanda užėmė 10-ąją vietą. Aštuntfinalio dvikovoje su Plungės „Olimpu“ akmeniškiai patyrė nesėkmę ir baigė sezoną anksčiau, nei tikėjosi.

„Patriots“ klubo atstovas Žilvinas Masiulis neslepia, kad lūkesčiai nebuvo išpildyti.


„Praėjęs sezonas buvo ne toks, kokio tikėjomės prieš jam prasidedant. Komanda startavo pakankamai stipriai, bet dėl įvairių aplinkybių nepavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų, todėl sezoną laikome nesėkmingu“, – atvirauja Ž. Masiulis.

Ekipos atstovo teigimu, nenusisekęs sezonas turi ir teigiamą pusę – „Patriots“ pasimokė iš klaidų.

„Su iššūkiais susiduriame kiekvieną dieną, o sezono metu jų tik padaugėja. Praėjusiame sezone iššūkių, nesėkmių ir pamokų netrūko. Tikimės šį sezoną sugrįžti stipresni ir išmintingesni“, – pasakoja Ž. Masiulis.

Vyriausiajam treneriui – nauji auklėtiniai

Po netikėtos nesėkmės Akmenės r. „Patriots“ nusprendė, kad laikas atsinaujinti. Pasak komandos atstovo, daugiausiai pasikeitė žaidėjų sudėtis, bet jos vedlys išliko tas pats.

„Labai džiaugiamės, kad pasibaigus sezonui vyr. treneris Vytautas Padgureckas norėjo toliau tęsti pradėtus darbus. Šiais metais komandoje daug pokyčių, daug naujų žaidėjų, – sako Ž. Masiulis. – Prie „Patriots“ prisijungė Arnas Milevičius, Aivaras Galkauskas, RKL veteranas Mantas Jankaitis ir kiti. Kviečiame sekti klubo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras – jose rasite visų naujokų pristatymus.“

Iš tiesų komandos sudėtis visiškai nauja – iš praėjusio sezono „Patriots“ ekipoje liko tik įžaidėjas Nedas Švirikas, 17-metis aukštaūgis Emilijus Andrijaitis bei kapitonas Martynas Valters, kuriam šis sezonas jau 10-asis komandoje.


Ž. Masiulis prideda, kad šiemet ekipoje itin daug sugrįžusių žaidėjų.

„Po metų pertraukos ateina snaiperis Rokas Milašiūnas, taip pat po trumpų išsiskyrimų grįžta Deividas Visockis bei Laurynas Jokubauskas“, – džiaugiasi „Patriots“ atstovas.

Akmeniškiai nepamiršta ir jaunimo – šiemet ekipoje debiutuoja talentingas 16-metis Dominykas Spulginas.


Sieks išnaudoti visą potencialą

Jau prasidėjusį 2022-2023 m. Nostra.lt-RKL sezoną Akmenės r. „Patriots“ žaidžia A divizione. Ekipos atstovas atskleidžia, kad į pasiruošimą šiam sezonui komanda žiūrėjo labai rimtai.

„Pasirengimą sezonui pradėjome rugsėjo pradžioje Šiaulių lengvosios atletikos manieže kartu su fizinio rengimo treneriu Arnoldu Monkumi. Sužaidėme kelerias draugiškas rungtynes – sezonui ruošėmės pilnu tempu“, – tikina Ž. Masiulis.


„Patriots“ atstovas teigia, kad sezono lūkesčių išpildymas priklausys ne nuo užimtos vietos turnyrinėje lentelėje, o nuo komandos pasirodymo kiekvienose rungtynėse.

„Šio sezono tikslas – eiti iš rungtynių į rungtynes, koncentruotis į vienus varžovus ir stengtis žaisti kiek įmanoma geriau. Siekiame išnaudoti visą savo potencialą ir pasiekti kuo daugiau pergalių“, – pasakoja Ž. Masiulis.

Kol kas akmeniškiams tikslą įgyvendinti sekasi puikiai – šeštadienį vykusiose pirmosiose sezono varžybose „Patriots“ išvykoje 83:78 įveikė Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komandą.


Na, o jau šį penktadienį, spalio 28 dieną, „Patriots“ turės progą iškovoti antrąją pergalę – komanda namų aikštelėje priims Šilalės „Lūšį“. Rungtynių pradžia – 18:00 val.

RKL.lt

Video rekomendacijos: