Ambicijų nestokojanti „Šilutės“ taškų mašina: „Ilgalaikis mano tikslas – Eurolyga“

Ambicijų nestokojanti „Šilutės“ taškų mašina: „Ilgalaikis mano tikslas – Eurolyga“

Nuotr. M. Baranauskas / NKL

Jalenas Warrenas toliau nestabdo. „Šilutės“ legionierius praėjusią savaitę atvedė komandą į dvi pergales iš tiek pat galimų ir su 24 taškų, 2,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo, 3 perimtų kamuolių ir 24 naudingumo balo statistika buvo pripažintas ketvirtosios „7bet-NKL“ savaitės MVP.



Rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“ 188 cm ūgio atletas per 30 minučių pelnė 20 taškų (7/11 dvit., 2/5 trit.), atkovojo kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 5 kamuolius bei surinko 22 naudingumo balus.

Mače su Vilniaus „Rytu-2“ krepšininkas per 32 minutes pelnė 28 taškus (5/8 dvit., 4/7 trit., 6/8 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, blokavo metimą bei surinko 26 naudingumo balus.

Negana to, J. Warrenas pirmauja lygoje pagal taškų vidurkį (vid. po 20,6), o 23-ejų kanadiečio vedama „Šilutė“ su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais rikiuojasi aukštoje – penktoje vietoje.


„Tai reiškia labai daug, – apie MVP apdovanojimą kalbėjo pirmąjį profesionalo karjeros sezoną žaidžiantis J. Warrenas. – Aš dirbu labai labai sunkiai, tačiau ne tik noriu parodyti talentą. Siekiu, jog tai konvertuotųsi į komandinį rezultatą. Bet vis tiek, MVP man reiškia daug. Aišku, jeigu nebūtume laimėję tų dviejų mačų praėjusią savaitę, apdovanojimo negaučiau. Tai yra komandinis pasiekimas ir aš nesu komanda – visi prisidėjo prie to, jog iškovotume dvi pergales.“

Portalui nklyga.lt „Šilutėje“ žibantis J. Warrenas papasakojo apie gyvenimą Šilutėje, gero žaidimo priežastis, adaptaciją prie europietiško krepšinio bei atskleidė ambicingus komandos bei asmeninius tikslus.

Esate kilęs iš Kanados, Miltono miesto, kuriame gyvena virš 100 tūkst. žmonių. Šilutė – daug mažesnis miestelis. Kaip sekasi čia gyventi?
– Buvo pokyčių, daug kas čia kitaip. Turėjau prisitaikyti prie laiko juostos, kitu laiku eiti miegoti. Prireikė laiko, bet viskas susistatė į savo vietas ir dabar turiu daugiau energijos darbui. Miestas ir jame gyvenantys žmonės man yra labai geri. Šilutėje nieko per daug nevyksta, todėl galiu maksimaliai susikoncentruoti į krepšinį, rūpintis savo kūnu ir siekti savo tikslų. Tai yra mano pirmieji profesionalo karjeros metai ir Šilutė man suteikia viską, ko gali reikėti pradžiai. Tas mažo miestelio faktorius taip pat labai teigiamas, nes koncentracija yra tik į vieną dalyką – krepšinį.


Kaip gali paaiškinti tokią sėkmingą savo sezono pradžią?
– Pasitikėjimas savimi. Manau, kad tai svarbu visiems krepšininkams. Įdedu daug darbo, kai niekas nemato. Toks žaidimas neateina iš niekur, labai sunkiai dirbu. Taip pat įgavau pasitikėjimo savimi ir vis mažiau abejoju, kuomet išmetu metimą, jeigu suklystu, stengiuosi išlaikyti pasitikėjimą.

Kiek treneris akcentuoja, jog turi būti komandos lyderiu?
– Būtent treneris Serapinas mane drąsina ir skiepija pasitikėjimą savimi. Priešsezoninėse rungtynėse buvau labai nervingas, jaudinausi ir tai pasimatė mano veiksmuose ant parketo, sprendimų priėmime. Treneris man sako: „Jeigu esi laisvas, mesk.“ Dėl laisvo metimo yra daug dirbama, todėl reikia nedvejoti, kai jį susikuri. Kalbant apie lyderystę, jis konkrečiai neskyrė man lyderio vaidmens. Vis dar nelaikyčiau savęs vienu komandos lyderių. Mes vis dar turime vyrukų, kurie yra vyresni ir šioje lygoje daug matė. Aš tiesiog stengiuosi išpildyti savo vaidmenį.

Tai – tavo pirmasis profesionalo karjeros sezonas, iki šiol žaidei NCAA. Kaip vyksta adaptacija prie europietiško krepšinio ir kas sunkiausia?
– Žingsniai (juokiasi). Turiu būti techniškesnis, išvystyti geresnį kojų darbą. Kai kurių judesių Europoje negaliu atlikti, kuriuos turėdavau savo triukų krepšelyje Amerikoje. Prie to buvo sunkiausia prisitaikyti. Ypač koją kišdavo tas, jog pirmiausia turi sumušti kamuolį, o vėliau dėti žingsnį. Amerikoje į tai žiūrima atlaidžiau. Visa kita buvo labai smagu patirti. Europoje turi turėti gerą metimą, jeigu nori būti sėkmingu. Greiti sprendimų priėmimai. Skirtingai nei NCAA, čia atakai skiriama ne 30, o 24 sekundės. Turi greičiau priimti sprendimus. Žaidimo tempas greitas, bet tai atitinka mano stilių, nes mėgstu bėgti į greitą puolimą. Kalbant apskritai, labai smagu patirti naują krepšinį ir išmokti kažką naujo.

Kaip apskritai sekėsi įsilieti į komandą?
– Viskas buvo puiku nuo pirmosios dienos. Vaikinai mane labai šiltai priėmė, parodė miestą, šiek tiek lietuviškos kultūros. Atmosfera komandoje yra fantastiška. Aš esu jiems labai dėkingas, nes jie visą mano adaptaciją pavertė daug lengvesne nei tikėjausi.

Kaip vertini komandos sezono pradžią?
– Mums trūksta stabilumo. Esame labai gera komanda ir sezonas tik prasidėjo. Kai mes visiškai sulipsime kaip komanda, bus sunku mus stabdyti. Jau parodėme ženklus to, kokie geri galime būti. Vėliau tokie ir būsime. Turime išsikėlę labai aukštus lūkesčius sau ir stengsimės iki jų priaugti.

Kokie yra komandos tikslai?
– Komandos tikslas yra laimėti kiekvieną mačą. Mes tikime, kad galime būti finalo ketverto komanda. Tai mes ir stengsimės pasiekti.

Kokį asmeninį tikslą turi išsikėlęs šiam sezonui?
– Noriu laimėti lygą su „Šilute“. Asmeninė statistika man nerūpi. Matau, kad esu pirmas lygoje pagal taškus, bet pergalės yra svarbiau už viską. Galiu įmesti 40 taškų, bet jeigu pralaimėsime, tai neteks prasmės.

O koks tavo ilgalaikis asmeninis tikslas?
– Daug labiau seku europietišką krepšinį. Esu alkanas kopti laipteliais ir vieną dieną noriu pasiekti Eurolygą. Tai tikrai yra mano ilgalaikis tikslas. Norėčiau pasiekti aukščiausią lygį Europoje, turiu laiko, turiu potencialo, o kaip bus – pamatysime.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: