NKL apžvalga: saldūs revanšai, M. Mačijausko benefisas ir 22-ejų trenerio debiutas

NKL apžvalga: saldūs revanšai, M. Mačijausko benefisas ir 22-ejų trenerio debiutas

Nuotr. Sūduva-Mantinga / NKL

Saldūs revanšai, Mato Mačijausko benefisas, 22-ejų trenerio debiutas  – tai ir dar daugiau – „7bet-NKL“ savaitės apžvalgoje.



Pirmas blynas. 22-ejų treneris Marius Ūsas sėkmingai perėmė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ vairą į savo rankas. Naujasis strategas vedė marijampoliečius į pergalę abiejuose mačuose su „Kretinga-VR Servisas“ (89:63, 111:81).

Pirmose rungtynėse naująjį trenerį pergale pradžiugino 25 taškus pelnęs Domantas Vilys, o antroje akistatoje suspindėjo 30 naudingumo balų surinkęs Aurelijus Pukelis.

Atsidarė. Dvylikos pralaimėjimų seriją nutraukęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ praėjusią savaitę nuskynė dvi pergales paeiliui prieš Vilniaus „Rytą-2“ (90:79, 73:69).


Pirmajame susitikime Matas Repšys pelnė 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, o klaipėdiečiai atsidarė pergalių sąskaitą.

Vis tik šeštadienį viskas buvo kur kas sudėtingiau.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Andreas Kalogiros ir Oskaras Pleikys apsimainė dvitaškiais, o tas pats A. Kalogiros dar ir sumetė 2 iš 3 baudų metimų ir vilniečiai vėl mynė klaipėdiečiams ant kulnų (67:69).

Visgi tiksint paskutinėms 12 sekundžių Kristupas Keinys dėjimu uždarė rungtynes.

Sveikinimas. Kauno „Žalgiris-2“ dukart iš eilės patiesė Palangos „Kuršius“ (80:68, 65:55), pratęsė pergalių seriją iki trylikos bei sulaukė buvusio žalgiriečio Roko Jokubaičio sveikinimo.

Kauniečiai sugebėjo nugalėti net ir žaisdami be savo lyderio Motiejaus Krivo, vidutiniškai renkančio po 24,1 naudingumo balo. Tiesa, „Kuršiai“ taip pat vertėsi be savo pajėgaus puolėjo Justino Youngo, fiksuojančio 15,3 naudingumo balo per vienerias rungtynes.



Revanšai. Praėjusį šeštadienį net trys komandos sugebėjo pasiekti revanšą prieš ketvirtadienį pralaimėtus oponentus. Tai Kauno r. „Atletas“, kuris namuose 84:77 atkeršijo Mažeikių „M Basket“ klubui už pralaimėjimą svečiuose (73:84).

Po nesėkmės namuose (69:73) „Šilutė“ išvykoje taip pat parodė charakterį antrosiose rungtynėse prieš Vilkaviškio „Perlą“ (79:74).

Be to, revanšo skonį praėjusią savaitę ragavo ir „Telšiai“. Po antrojo niukso „7bet-NKL“ pirmenybėse telšiškiai po kelių dienų įveikė tą patį varžovą – „Vyčio-VDU“ krepšininkus (74:69).


Benefisas. Rungtynėse su „Neptūnu-Akvaservis“ 7 puolime kamuolius sugriebęs Matas Mačijauskas pasiekė asmeninį „7bet-NKL“ rekordą. Įspūdingiausia tai, kad 20-mečiui puolėjui šiam pasiekimui užfiksuoti prireikė vos 6,5 minutės.

Po 7 kamuolius puolime šį sezoną taip pat yra atkovoję Edas Valenta ir Joshua Alexanderis. Juos lenkia tik kamuolių magnetas M. Krivas (9).

Potencialas. „Vyčio-VDU“ puolėjas Augustinas Mikštas praėjusį sezoną keturis sykius surengė 25 ar daugiau taškų pasirodymą.


Praėjusią savaitę jam vėl pavyko pasižymėti su 27 taškais rungtynėse su telšiškiais. A. Mikštas pataikė 8 iš 9 dvitaškių, 2 iš 4 tritaškių ir 5 iš 8 baudų metimų.

Sunkus etapas. „Rytas-2“ ir „Kretinga-VR Servisas“ šiuo metu turi keturių pralaimėjimų serijas. Tuo metu palangiškiai per pastaruosius tris mačus taip pat neiškovojo nė taško.

Šansas. Antrąjį sezoną „7bet-NKL“ pirmenybėse žaidžiantis 18-metis Matas Vokietaitis praėjusį ketvirtadienį iš Vytauto Pliaugos gavo rekordinį kiekį minučių aikštėje (21) ir tuo puikiai pasinaudojo.


Pirmosiose savaitės rungtynėse M. Vokietaitis surinko 9 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą, tokiu būdu sužaisdamas geriausias savo „7bet-NKL“ rungtynes.

Visgi antrajame mače jaunuoliai sekėsi kur kas prasčiau – minus 2 naudingumo balai per 6 minutes.

Veteranų klasė. Artūras Jomantas ir Martynas Mažeika toliau stebina „7bet-NKL“ žiūrovus savo pasirodymais.


A. Jomantas per pastarąsias dvejas rungtynes fiksuoja 14 taškų, 4,5 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvių perdavimų, 4 perimtų kamuolių ir 20,5 naudingumo balo statistiką.

Savo ruožtu M. Mažeika mače su marijampoliečiais pelnė 25 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 27 naudingumo balus.

Kova dėl pozicijų. Turnyrinėje lentelėje vyksta atkakli kova. Po šešias pergales yra iškovojusios „Vyčio-VDU“, „Perlo“ ir „Kuršių“ komandos, kurios atitinkamai išsidėsčiusios 5-7 vietose.


„Stekas“, „Kretinga-VR Servisas“, „Delikatesas“ ir „M Basket“ yra iškovojusios po 5 pergales ir atitinkamai rikiuojasi 8-11 pozicijose.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: