Traumos pristabdytas K. Guščikas: „Reikia įrodyti viską iš naujo“

Traumos pristabdytas K. Guščikas: „Reikia įrodyti viską iš naujo“

Nuotr. L. Šeputis / NKL

Po septynerių metų pertraukos į „7bet-NKL“ čempionatą sugrįžęs Karolis Guščikas skambiai prisistatė Mažeikių „M Basket“ gretose, tačiau puolėją pristabdė trauma.



Praėjusios savaitės rungtynėse su Vilkaviškio „Perlu“ 30-metis kelmiškis kovodamas dėl kamuolio užmynė varžovui ant kojos ir susižeidė čiurną.

„Gavosi nedėkinga situacija. Atrodo, kad lygioje vietoje patyriau traumą, – bendraudamas su nklyga.lt apmaudo neslėpė K. Guščikas. – Būna situacijų, kai tarp trijų žaidėjų kovoji dėl kamuolio ir patiri traumą, o čia baudos aikštelėje buvo vienas žmogus. Tiesiog bandžiau pasiekti kamuolį ir su kojų pirštais kliudžiau varžovą, o čiurnai to pakako, kad patirčiau traumą. Tai – krepšinio dalis ir reikia su tuo susigyventi.“

Bent trims savaitėms iš rikiuotės iškritęs 206 cm ūgio puolėjas šį sezoną spėjo sužaisti septyneriose „7bet-NKL“ rungtynėse.


Aštuntosios „7bet-NKL“ savaitės MVP per 20 minučių vidutiniškai renka po 18 taškų, 8 atkovotus kamuolius, 1,9 rezultatyvaus perdavimo bei 23,1 naudingumo balo.

Mažeikių ekipos vedliu tapęs K. Guščikas per šią atkarpą padėjo komandai laimėti šešis iš septynių mačų bei turnyrinėje lentelėje įšokti į penktąją vietą.

Tiesa, jis jau praleido pastarąsias rungtynes su Joniškio „Delikatesu“ (81:71), su kuriuo mažeikiškiai susitvarkė ir be traumuoto krepšininko.

„M Basket“ naujokas interviu su nklyga.lt papasakojo apie Artūro Jomanto kvietimą, stebinančią Mažeikių organizaciją ir ambiciją vėl įrodyti viską iš naujo.

Kodėl nusprendėte atvykti žaisti į Mažeikius?
– Neturėjau kitų LKL pasiūlymų, niekas nesidomėjo, tai galėjau rinktis važiuoti į užsienį arba likti Lietuvoje. Su Artūru Jomantu palaikėme ryšį ir jis man pasakė, kad jiems trūksta aukštaūgio. Klubas pasiūlė neblogas sąlygas, todėl susitarėme ir atvykau į Mažeikius. Gaila, kad tik ta trauma pakišo koją.

Ar „Gargždus“ palikote abipusiu sutarimu?
– Taip, aš jiems kažkodėl neįtikau. Negaliu pasakyti kodėl, nes su treneriu nekalbėjome. Bet išsiskyrėme gražiuoju ir taip baigėsi mano etapas Gargžduose.


Iki jums atvykstant į Mažeikius, komanda nedemonstravo solidžių rezultatų, tačiau jums pasirodžius mažeikiškiai pradėjo vis dažniau laimėti. Ar šį pakylimą galima sieti su jūsų atvykimu?
– Nenoriu savęs iškelti, bet gal kažkiek jiems tikrai padėjau. Jiems reikėjo baudos aikštelėje didelio žmogaus su patirtimi. Gal dėl to atsilaisvino ir kitiems rankos ir kamuolys pradėjo daugiau vaikščioti. Svarbiausia, manau, kad komanda pagaliau įgavo pasitikėjimo. Atėjo pergalės ir komanda labiau pradėjo pasitikėti savimi. Kol kas demonstruojame neblogą krepšinį.

Kaip pats jaučiatės prisijungęs į Mažeikių ekipą?
– Iš tikrųjų likau nustebintas Mažeikių klubo sąlygomis ir organizacija. Net kai kuriuose LKL klubuose abejoju, ar yra tokios sąlygos. Šią organizaciją tikrai galima lyginti su kitais LKL klubais. Kaip tokiame mažame mieste įsikūrusi komanda, tai tikrai likau nustebintas. Kol kas tik gerais žodžiais galiu atsiliepti apie Mažeikių klubą.


Su A. Jomantu kartu žaidėte 2015-2016 m. Šiauliuose, o su Simu Jasaičiu jums dar neteko rungtyniauti. Kokį įspūdį jums dabar palieka šie du veteranai?
– Palieka tikrai gerą įspūdį, nes aplink juos daug jaunų žaidėjų. Reikia tiems jauniems krepšininkams patarimų ir patirties aikštelėje. Manau, kad jiems tai tikrai į naudą.

Iki traumos demonstravote įspūdingus rodiklius. Ar pats tikėjotės, kad taip sėkmingai pavyks sugrįžti į „7bet-NKL“ čempionatą?
– Tikrai nesitikėjau, kad viskas taip pavyks gerai. Praėjusią vasarą turėjau problemų su skrandžiu ir buvau ilgą laiką nesportavęs. Dėl to mano forma nebuvo tokia gera, bet kibau į darbus ir kažkaip įsivažiavau bei neblogai įsiliejau į komandą. Viskas buvo gerai, kol negavau traumos.


Su treneriu Dariumi Dimavičiumi taip pat dirbate pirmą kartą. Kokio tai stiliaus treneris?
– Griežtas treneris, spaudžiantis žaidėjus aikštėje ir suprantantis krepšinį. Jis turi visus įgūdžius, kurių reikia norint komandai judėti į priekį.

Ar turite tikslą vėl sugrįžti į LKL?
– 2020-2021 m. sezone patyriau sunkią traumą ir po operacijos buvau metus laiko atsitraukęs nuo krepšinio. Tikrai buvo labai sunku sugrįžti ir turėjau minčių apie karjeros pabaigą. Tačiau pavyko persilaužti ir tada sugrįžau į LKL. Nereikia niekada pasiduoti, reikia demonstruoti kovotojo charakterį ir judėti į priekį.


Aišku, tikslas – sugrįžti į aukštesnę lygą, bet dabar reikia viską įrodyti iš naujo. Po traumos mažai kas tavęs nori ir mažai pasitiki, todėl tenka įrodinėti viską iš naujo. Tą ir vėl bandau daryti.

Šį sezoną jau sužaidėte septynerias rungtynes. Kaip vertinate kitų varžovų pajėgumą?
– Kai žaidžiau prieš septynerius metus, tai tas lygis tikrai nebuvo toks aukštas. Tikrai jaučiasi, kad lygis yra pakilęs.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: