9 šalių federacijos: „Diskusijos dėl Rusijos ir Baltarusijos grįžimo į sportą ankstyvos”

9 šalių federacijos: „Diskusijos dėl Rusijos ir Baltarusijos grįžimo į sportą ankstyvos”

LKF nuotr.

Šiaurės ir Baltijos šalių bei Lenkijos krepšinio federacijos oficialiu raštu kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą ir Tarptautinę krepšinio federaciją dėl tolimesnio Rusijos ir Baltarusijos sportininkų bei komandų nedalyvavimo tarptautinėse varžybose. Norvegijos, Islandijos, Švedijos, Suomijos, Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos krepšinio federacijų prezidentų pasirašytame rašte siekiama atkreipti dėmesį į tai, jog bet kokie svarstymai dėl Rusijos ir Baltarusijos atstovų sugrąžinimo į sportą yra ankstyvi. Rusijos agresijai Ukrainoje tęsiantis beveik metus, bet koks tarptautinis sportininkų dalyvavimas yra nepriimtinas.



„Šiaurės, Baltijos šalių krepšinio federacijos ir Lenkijos krepšinio federacijos nori atkreipti Jūsų ir plačiosios visuomenės dėmesį į tai, kad diskusijos dėl Rusijos ir Baltarusijos sugrįžimo į sportą yra akivaizdžiai ankstyvos.

Rusijos agresija Ukrainoje yra nuolatinė ir vis didėjanti. Tokiomis aplinkybėmis Rusijos ir Baltarusijos tarptautinis dalyvavimas sporto varžybose nėra priimtinas.

Agresorius negali turėti galimybės dalyvauti sporte, įskaitant krepšinį, bet kokiu lygiu, nei kaip sportininkas, nei kaip teisėjas ar pareigūnas. Visuomenė privalo laikytis tik nulinės tolerancijos karui, kurį sukėlė agresoriai.


Mes laikomės nuomonės, kad Rusijos ir Baltarusijos atstovams neturi būti leista dalyvauti tarptautinėse krepšinio varžybose nei kaip dalyviams, nei kaip teisėjams ar pareigūnams, taip pat šių šalių atstovai turėtų būti šalinami iš tarptautinių sporto organizacijų valdymo, kol nesibaigs Rusijos agresija ir nebus pasiekta taika.”

Norvegijos krepšinio federacijos prezidentas Jan Hendrik Parmann
Islandijos krepšinio federacijos prezidentas Hannes Jónsson
Švedijos krepšinio federacijos prezidentas Susanne Jidesten
Suomijos krepšinio federacijos prezidentas Timo Elo

Danijos krepšinio federacijos prezidentas Mads Young Christensen
Estijos krepšinio federacijos prezidentas Priit Sarapuu
Latvijos krepšinio federacijos prezidentas Raimonds Vejonis
Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas
Lenkijos krepšinio federacijos prezidentas Radosław Piesiewicz

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: