O. Pleikys: „Tikiuosi, kad pavyks įsitvirtinti pagrindinėje komandoje“

O. Pleikys: „Tikiuosi, kad pavyks įsitvirtinti pagrindinėje komandoje“

Nuotr. M.Baranauskas / NKL

„7bet-NKL“ čempionato batus baigiantis išaugti Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ puolėjas Oskaras Pleikys šį sezoną deda vienus svarbiausių karjeros žingsnių.



21-erių klaipėdietis bando įsitvirtinti „Neptūno“ pagrindinėje komandoje, tačiau retkarčiais atvyksta padėti ir pajūrio dubleriams.

Klaipėdiečiai su O. Pleikiu priešakyje pasiekė tris iš penkių sezonų pergalių, o praėjusią savaitę 202 cm ūgio puolėjas surengė įspūdingą pasirodymą su Mažeikių „M Basket“.

Pergalingame mače su mažeikiškiais O. Pleikys per 39 minutes pelnė 26 taškus (6/10 dvit., 1/3 trit., 11/12 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 6 kamuolius bei surinko 44 naudingumo balus.


6 atkovoti kamuoliai ir 11 pataikytų baudų – jaunuolio „7bet-NKL“ rekordai.

Šį sezoną Klaipėdos krepšinio sistemos auklėtinis sužaidė penkerias „7bet-NKL“ rungtynes, per kurias vidutiniškai renka po 16,2 taško, 8,8 atkovoto kamuolio, 4 rezultatyvius perdavimus, 2,2 perimto kamuolio bei 22,6 naudingumo balo.

Pokalbyje su nklyga.lt O. Pleikys papasakojo apie paskutinėje vietoje besirikiuojančio „Neptūno-Akvaservis“ sezono vargus, naudingas pamokas pagrindinėje vyrų komandoje ir asmeninį tikslą.

– Oskarai, Klaipėdos ekipos dubleriai tris iš penkių pergalių iškovojo, kai jūs rungtyniavote kartu su jais. Kiek lengviau jums prisiimti atsakomybę „7bet-NKL“, kai tobulėjate su pagrindine vyrų komanda?
– Taip, tampa lengviau žaisti „7bet-NKL“, kai gaunu patirties iš vyrų komandos. Atėjus į „Neptūną-Akvaservis“, nebėra baisu prisiimti atsakomybę ir tampa žymiai lengviau psichologiškai.

Rungtynėse su Mažeikių „M Basket“ pasiekėte asmeninį perimtų kamuolių (6) ir pataikytų baudų (11) „7bet-NKL“ rekordą. Kaip prisimenate šias rungtynes?
– Rungtynės man buvo visai geros. Aišku, po jų atsirado daugiau pasitikėjimo savimi. Šios rungtynės liks įsimintinos, nes viskas pasisekė. Viduryje sezono tokie pasirodymai duoda labai daug. Labai smagu po tokių rungtynių ateiti į pagrindinę vyrų komanda, nes jauti gerą ritmą. Rungtynės su Mažeikiais – kol kas vienas įsimintiniausių sezono momentų. Nors vienu metu atsilikome dviženkliu deficitu, bet puikiai susitvarkėme su įtampa. Aišku, pagrindinės komandos pergalė prieš Lietuvos vicečempionus – Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ – taip pat sunkiai pamirštama.

Ar tenka stebėti Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ rungtynes, kai pats nerungtyniaujate?

– Stebiu kiekvienas rungtynes. Ką tenka pamatyti iš šono, tai mūsų komandai dažnai nesiseka. Turėjome labai daug rungtynių, kurios paleistos paskutinėmis sekundėmis. Dar prie to prisideda žaidėjų traumos ir galiausiai turime tokį rezultatą.

„Neptūno-Akvaservis“ priekinę liniją šį sezoną papildė 224 cm ūgio puolėjas Jonas Paukštė. Ar treniruotėse teko pasistumdyti su šiuo aukštaūgiu ir kokį įspūdį jums palieka jo žaidimas?
– Su „Neptūno“ dubleriais aš turiu gana mažai treniruočių, todėl prieš jį neteko pasivaržyti, bet turėjau progą žaisti kartu rungtynėse. Jo ūgis suteikia ne tik jam, bet ir visai komandai daugiau galimybių. Kai turi baudos aikštelėje tokį didelį žmogų, tampa lengviau atsikovoti kamuolius po krepšiu. Kadangi praeitais metais neturėjome tokio aukštaūgio, todėl būdavo žymiai sudėtingiau atkovoti kamuolius. Kai jis žaidžia, tokių sunkumų nebėra.

Rytas Šakaitis ir Matas Repšys stipriai pagerino savo „7bet-NKL“ statistiką. Kiek jus patį nustebino toks jų pagerėjęs žaidimas šiais metais?

– Jau seniai buvo aišku, kad Matas Repšys gali žaisti labai gerai, o iš Ryčio Šakaičio turbūt niekas nesitikėjo, kad jis taip gerai gali atrodyti. Tai vos pirmas sezonas, kai jis turi rimtesnį vaidmenį komandoje ir tikrai atrodo puikiai, tik šiek tiek traumelės jam kiša koją.

„Neptūnas-Akvaservis“ žygiuoja paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, o komanda patiria nemažai pralaimėjimų. Kokia šiuo metu komandos atmosfera?
– Visi toliau stengiasi ir kovoja aikštelėje, yra užsidegę bei nori laimėti. Su atmosfera komandoje viskas yra kaip ir gerai. Tikiuosi, kad trečiasis ratas mums bus sėkmingesnis.

– Kiek likus laiko prieš rungtynes sužinote, kada tenka žaisti dublerių, o kada vyrų komandoje?

– Savaitę prieš rungtynes sužinau savo tvarkaraštį. Anksčiau gal buvo šiek tiek keista, bet dabar jau žinau, kada tikėtis. Jeigu su pagrindine komanda turiu laisvą dieną, tai jau galiu numanyti, kad reikės žaisti „7bet-NKL“.

– Šį sezoną su pagrindine vyrų komanda jau dabar sužaidėte rekordinį kiekį rungtynių. Kaip jaučiatės žaisdamas aukštesniame lygyje?
– Visų pirma, labai tikiuosi, kad pavyks užsikabinti aukštesniame lygyje arba kilsiu dar aukščiau. Džiaugiuosi, kad vis daugiau gaunu pasitikėjimo ir žaidžiu vis daugiau minučių. Ši patirtis man duoda labai daug kaip žaidėjui. Esu dėl to be galo laimingas.

Kiek skiriasi jūsų užduotys aikštėje, kai žaidžiate su „Neptūnu-Akvaservis“ ir su pagrindine vyrų komanda?

– Aišku, kad skiriasi. Pagrindinėje vyrų komandoje turiu mažiau užduočių. Iš manęs ten tikisi mažiau nei Nacionalinėje krepšinio lygoje, nes esu tik epizodinis žaidėjas.

Kurie iš žaidėjų pagrindinėje vyrų komandoje jums labiausiai padeda tobulėti ir kurie iš jų palieka didžiausią įspūdį treniruotėse?
– Pagrindinėje vyrų komandoje visi žaidėjai yra labai patyrę. Iš kiekvieno kažką pasiimu. Visi duoda puikių patarimų. Labai džiaugiuosi, kad turiu galimybę juos iš arti stebėti, kartu sportuoti ir mokytis. Vieno kažkurio iš žaidėjų išskirti negaliu, nes visi prisideda prie mano tobulėjimo. Su visais jais sutariu gerai.

– Kokie jūsų artimiausi tikslai?

– Visus sezonus einu tuo pačiu keliu – tobulinu savo įgūdžius ir dirbu su tuo, ką moku geriausiai. Vis tik prisijungus į pagrindinę vyrų komandą, jaučiu, kad pastaruoju metu labiausiai patobulėjau ne įgūdžiuose ar fiziškume, o krepšinio supratime. Neturiu kažkokio vieno tikslo, tiesiog ką duoda, tą imu. Bandau daryti savo darbą. Aišku, po šio sezono tikiuosi, kad pavyks tvirčiau įsitvirtinti į pagrindinės komandos sudėtį. Nenoriu būti tuo dvyliktu ar tryliktu žaidėju. Šiame sezone bandysiu įrodyti, kad esu to vertas.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: