NKL apžvalga: debiutai, atsisveikinimai ir įsimintini pasirodymai

NKL apžvalga: debiutai, atsisveikinimai ir įsimintini pasirodymai

Nuotr. R. Lukoševicius / NKL

Vienas sugrįžimas, trys debiutai, trys atsisveikinimai ir įsimintini pasirodymai – tai ir dar daugiau – „7bet-NKL“ savaitės apžvalgoje.



Debiutantai. „Telšių“ naujokas Seanas Fasoyiro praėjusią savaitę sužaidė dvejas pirmąsias „7bet-NKL“ rungtynes.

24-erių 190 cm ūgio įžaidėjas debiutiniame mače su Kauno r. „Atletu“ aikštėje praleido 7 minutes ir per jas pelnė 6 taškus (3/6 dvit., 0/1 trit.), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir sykį suklydo.

Antrosiose rungtynėse su „Vyčiu-VDU“ S. Fasoyiro pasirodė 2 minutes, per kurias prametė dvitaškį ir tritaškį bei sugriebė kamuolį.


Tuo metu „Vyčio-VDU“ naujokas Domas Uosis debiutavo rungtynėse su „Telšiais“. 20-metis gynėjas iš Radviliškio per 13 minučių surinko 5 taškus (1/5 trit., 2/5 baud.), 3 rezultatyvius perdavimus, perimtą kamuolį ir klaidą.

Telšiškių gretose debiutavo į Lietuvą sugrįžęs Rolandas Jakštas, kuris mače su Kauno r. „Atletu“ per 22 minutes surinko 16 taškų (5/6 dvit., 2/2 trit.), 10 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus bei 31 naudingumo balą.

Trys atsisveikinimai. Prancūzas Moussa Mayaki abipusiu susitarimu išsiskyrė su Vilkaviškio „Perlu“ ir keliasi rungtyniauti į gimtinę.

Lapkričio mėnesį iš Mažeikių „M Basket“ į „Perlą“ persikėlęs 202 cm ūgio krepšininkas šį „7bet-NKL“ sezoną vidutiniškai rinkdavo po 8,3 taško, 3,8 atkovoto kamuolio bei 6 naudingumo balus per 25 mačus.

Tuo metu Kauno r. „Atletas“ apibusiu susitarimu išsiskyrė su Arminu Puišiu, kuris keliasi į RKL.

Nuo 2021 m. „Atleto“ gretose rungtyniaujantis 20-metis puolėjas šį „7bet-NKL“ sezoną sužaidė 17 rungtynių, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 5 minutes ir rinkdavo po 1,4 taško ir 1,1 atkovoto kamuolio.

„Vytis-VDU“ ir Šarūnas Vingelis taip pat pasuko skirtingais keliais.


196 cm ūgio žaidėjas šį „7bet-NKL“ sezoną vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 18 minučių ir rinkdavo po 5,7 taško, 1,5 atkovoto kamuolio bei 5 naudingumo balus.

Sugrįžimas. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ vėl susigrąžino Adomą Sidarevičių, kuris sužaidė pirmąsias „7bet-NKL“ sezono rungtynes su Vilniaus „Steku“.

21-erių kaunietis per 22 minutes surinko 7 taškus (2/2 dvit., 1/1 trit.), 2 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, 6 klaidas bei 5 naudingumo balus.

Neptūno dublerių gretose jaunuolis rungtyniauja nuo 2019-2020 m. sezono. Šiais metais jis buvo paskolintas Jonavos „CBet“ komandai.



Atsidarė. Naujasis Palangos „Kuršių“ treneris Albertas Vilimas įsirašė pirmąją sezono pergalę. Palangiškiai 85:79 įveikė „Kretingą-VR Servisas“.

Nuo sausio vidurio vyr. trenerio postą perėmęs A. Vilimas iki šiol savo sąskaitoje turėjo dvi nesėkmes – prieš „Šilutę“ ir Mažeikių „M Basket“.

Rekordas. Vilniaus „Stekas“ į „Neptūno-Akvaservis“ krepšį susmeigė net 20 iš 41 tritaškio ir tokiu būdu pakartojo „7bet-NKL“ sezono rekordą, kurį lapkritį užfiksavo „Vyčio-VDU“ krepšininkai taip pat mače su klaipėdiečiais.


Daugiausiai prie šio rekordo prisidėjo po penkis tritaškius susmeigę Augustas Šuliauskas (5/10 trit.) ir Justas Sinica (5/9 trit.).

Įsibėgėja. Klaipėdiečius ir palangiškius pranokęs „Stekas“ puikiai pradėjo trečiąjį „7bet-NKL“ ratą.

Trys pergalės iš eilės – viena geriausių „Steko“ serijų šį sezoną. Sykį vilniečiai buvo triumfavę keturis sykius paeiliui, o trys pergalės iš eilės yra antras geriausias komandos rezultatas.


Negana to, vilniečiai „Neptūną-Akvaservis“ sutriuškino 37 taškų persvara, o tai – jų didžiausia sezono pergalė.

Tobulai. „Telšių“ gynėjas Ernestas Bružas rungtynėse su „Vyčiu-VDU“ puikiai atakavo iš toli – pataikė visus 5 iš 5 tritaškių.

Tokiu pačiu pasiekimu praėjusią savaitę galėjo pasigirti ir Joniškio „Delikateso“ gynėjas Šarūnas Kulevičius, kuris įsūdė penkis tolimus metimus iš eilės į „Perlo“ krepšį.


Kova po lenta. Vilniaus „Rytas-2“ akistatoje su kretingiškiais kovą dėl kamuolių laimėjo net 50:22.

Nors 50 atkovotų kamuolių nėra sezono rekordas, tačiau „Rytas-2“ kartu su Kauno „Žalgiriu-2“ anksčiau yra atkovoję po 51 kamuoli, o tai iki šiol didžiausias pasiekimas.

Nutraukė sausrą. „Delikatesas“ dramatiškame trileryje 91:90 palaužė Vilkaviškio ekipą bei nutraukė užsitęsusią keturių nesėkmių seriją.


Likus 36 sekundėms Klaidas Metrikis „Perlą“ išvedė į priekį 90:89.

„Delikatesas“ nepataikė, bet svečiai gavo antrą šansą ir Fernando Salsamendi pataikė dvitaškį iš po krepšio, kuris svečiams suteikė 1 taško persvarą.

Per lemiamas 6 sekundes „Perlas“ suklydo ir triumfavo „Delikatesas“.


Blogas etapas. Prieš Mažeikių komandą pralaimėję jaunieji žalgiriečiai įbrido į keturių pralaimėjimų ruožą. Tai blogiausia jų atkarpa šiame sezone. Iki šiol „Žalgiris-2“ buvo patyręs tik dvi nesėkmes paeiliui.

Panašioje situacijoje atsidūrė ir klaipėdiečiai, kurie po pralaimėjimo prieš „Steką“ fiksuoja keturių nesėkmių ruožą. Vis tik jų blogiausia atkarpa – 0:12.

Jo diena. Mače su Kretingos ekipa asmeninius rekordus pagerino Ernestas Jaškus, kurio sąskaitoje per 31 minutę buvo 32 taškai (5/8 dvit., 4/9 trit., 10/12 baud.), 6 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai bei 38 naudingumo balai.


32 taškai ir 38 naudingumo balai – aukščiausi 22-ejų kauniečio pasiekimai. Iki tol „7bet-NKL“ jam pavyko pasižymėti su 27 taškais ir 29 naudingumo balais. Abu pasiekimai buvo užfiksuoti praėjusiame sezone.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: