Broliai Maciai padavė į teismą „Žalgirio“ areną

Broliai Maciai padavė į teismą „Žalgirio“ areną

Broliu Macių nuotr.

Normundas ir Nauris Maciai pranešė, kad padavė į teismą „Žalgirio“ areną. Jie bylinėsis dėl galimybės atgavimo vėl lankytis „Žalgirio“ arenoje.



Primename, kad 2013 metais „Žalgirio“ rungtynėse broliai Maciai užpuolė Rudy Fernandezą. Po šio incidento Eurolyga uždraudė broliams Maciams lankytis lygos rungtynėse visame žemyne iki gyvos galvos.

Dabar jie prašo įpareigoti bendrovę „Kauno arena“ įleisti juos į didžiausią šalyje krepšinio areną.

„Beveik 10 metų vienas jokios kaltės neturintis Normunds negali suprasti, kodėl neturi teisės palaikyti Lietuvos krepšinio rinktinę ar patekti į Žalgirio arenoje rengiamą koncertą.


Anuomet emocijų nesuvaldęs Nauris taip pat stebisi, kodėl per 10 metų net sunkius nusikaltimus padarę asmenys išperka savo kaltę ir gali lankytis Žalgirio arenoje, tačiau jam, būtent dėl „Žalgirio“ rungtynių baigties nesusivaldžiusiam ir apstumdžiusiam bene dvigubai už save didesnį R. Fernandezą, „Žalgirio“ arenos durys neatsiveria iki šiol, nors broliai nuolat visose arenose karštai palaikydami Lietuvos krepšinio rinktines, tą nori daryti ir Kaune“, – rašo broliai Maciai.

Po pranešimo apie brolių pateiktą ieškinį sureagavo „Kauno arena“, pateikdama daugiau detalių apie esamą situaciją.

„Apie pateiktą ieškinį sužinojome visai neseniai, todėl su teisininkais dar nagrinėjame gautą medžiagą. Ką tikrai galime pasakyti, kad broliai Maciai yra padengę tik nedidelę dalį baudos, kurią dėl jų elgesio Kauno „Žalgirio“ klubui paskyrė Eurolyga.

Tuo metu skiriant baudą, Eurolyga atsižvelgė į klubo poziciją neįleisti brolių Macių į jokius „Žalgirio“ arenoje vykstančius renginius ir, remdamasi šiuo įsipareigojimu, skyrė tik ketvirtadalį maksimalios baudos, kuri galėjo siekti ne tik 100000 eurų, bet ir atimtus taškus turnyrinėje lentelėje ar net pašalinimą iš turnyro. Tai iki šiol išlieka išskirtiniu atveju „Žalgirio“ arenos ir Kauno „Žalgirio“ istorijoje, todėl ir buvo imtasi atitinkamų priemonių.

Eurolyga savo ruožtu nusprendė iki gyvenimo galo uždrausti broliams Maciams lankytis jos organizuojamose varžybose, įskaitant Eurolygą ir Europos taurę, ir visų klubų buvo pareikalauta neįleisti jų į rungtynes“, – teigiama „Žalgirio“ arenos atsakyme.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: