Prieš 9 metus Mažeikių triumfą stebėjęs J. Rubinas: „Laimėti NKL – didžiausia svajonė“

Prieš 9 metus Mažeikių triumfą stebėjęs J. Rubinas: „Laimėti NKL – didžiausia svajonė“

Nuotr. L. Šeputis / NKL

Mažeikių „M Basket“ ketvirtfinalyje sausu rezultatu 3-0 įveikė „Vytį-VDU“ ir po devynerių metų pertraukos sugrįžo į „7bet-NKL“ finalo ketvertą.



Paskutinį sykį mažeikiškiai prasibrovė tarp keturių geriausių komandų 2013-2014 m. sezone, kai tapo „7bet-NKL“ čempionais.

„Tai daug reiškia ne tik klubui, bet ir miestui bei komandą palaikantiems sirgaliams, – po laimėto ketvirtfinalio kalbėjo „M Basket“ vyr. treneris Darius Dimavičius. – „Šilutė“ sezono viduryje buvo gausiausiai lankoma komanda, bet pabaigoje mes juos aplenkėme. Pasipylė pergalės ir sugrąžinome žiūrovus į savo areną.“

Šiuo metu Mažeikių Ventos progimnazijos sporto salė yra lankomiausia „7bet-NKL“ vieta, kurioje vidutiniškai renkasi po 440 žiūrovų per vienerias rungtynes, kai Šilutėje – 400.


„Galiu vertinti tik teigiamai. Komandai prieš sezoną buvo iškeltas tikslas patekti į finalo ketvertą. Man atėjus ne nuo sezono pradžios, tas atrodė miglotai, tačiau galiausiai viską įvykdėme“, – džiaugėsi „M Basket“ strategas, ekipos vairą perėmęs spalio viduryje.

Mažeikiškiai pirmąjį ketvirtfinalio mačą laimėjo tik per plauką – 72:70, bet antrosiose (79:73) ir trečiosiose (87:73) serijos rungtynėse įrodė savo pranašumą.

„Be abejo, kad pirmosios rungtynės buvo pagrindinės ir svarbiausios, – pabrėžė D. Dimavičius. – Jei būtume pralaimėję namuose, tai serija būtų apsivertusi ir prarastume namų pranašumą. Sakyčiau, kad visos trejos rungtynės buvo įtemptos. „Vytis-VDU“ – pavojinga perimetro komanda. Jų pagrindinis ginklas – metikai. Su jais nebuvo galima atsipalaiduoti, nes net ir turint dviženklę persvarą, jie per kelias atakas rezultatą išlygindavo.“

„Jeigu imant „Telšių“, Marijampolės ir „Žalgirio-2“ komandas, tai mes gavome patį stipriausią priešininką“, – pridūrė jis.

Ketvirtfinalio serijoje siautėjo 30-metis „M Basket“ puolėjas Karolis Guščikas, kuris per trejas rungtynes fiksavo 19,6 taško, 12 atkovotų kamuolių, 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei 35,3 naudingumo balo statistiką.

„Išsiskyrė ne tik K. Guščikas, bet mes atradome daugiau žmonių, kurie atskleidė save. Tai – Šarūnas Valunta ir Jokūbas Rubinas, – nustebinusius žaidėjus įvardijo D. Dimavičius. – Sezono eigoje mūsų pagrindinis pasirinkimas buvo žaisti per Karolį, bet atkrintamosiose atsivėrė kita komandos pusė. Šarūnas ir Rubinas sužaidė fantastišką seriją.“

Ketvirtfinalyje Š. Valunta vidutiniškai rinko po 14,6 taško, 4 rezultatyvius perdavimus bei 15,6 naudingumo balo. Tuo metu J. Rubino vidurkiai siekė 13,3 taško, 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei 11 naudingumo balų.


Pusfinalyje mažeikiškių laukia Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kuri 3-0 susitvarkė su Vilniaus „Rytu-2“.

Marijampoliečiai reguliariajame sezone 3 iš 4 kartų pranoko „M Basket“ ekipą.

„Tai – visai kitokia komanda nei „Vytis-VDU“. Jie turi Aurelijų Pukelį, su kuriuo gali žaisti per baudos aikštelę, kai „Vytis-VDU“ neturėjo tokios galimybės, – varžovus palygino D. Dimavičius. – Tai – gera, stipri ir subalansuota komanda. Marijampolės komanda žaidžia protingą krepšinį. Jie turi viską norint laimėti, bet aš esu optimistas.


Pusfinalis – iš vienerių rungtynių, todėl viskas yra atvira. Šiame etape jau nebėra favoritų. Per vienerias rungtynes gali nutikti bet kas. Tuo labiau, kad jie žais ne namuose.“

Ilgai lauktas Mažeikių klubo patekimas į finalo ketvertą ypač pradžiugino 21-erių mažeikiškį J. Rubiną, kuris prieš devynerius metus dar tik iš tribūnų palaikė komandą, o dabar jau gina klubo garbę.

„Labai geras jausmas. Smagu atstovauti savo miesto komandai. Fantastika, kad tiek daug fanų atėjo palaikyti mūsų, – šypsojosi gynėjas iš Mažeikių. – Kai buvau labai mažas, tai pats eidavau palaikyti Mažeikių komandą. Puikiai atsimenu tuos laikus, kai komanda žaidė finalo ketverte. Tėvai sėsdavo atskirai, o aš eidavau prie skanduojančių fanų. Anksčiau turėjome panašią palaikymo grupę kaip dabar yra „Ventos bardakas“.


J. Rubinas šį sezoną pradėjo atstovaudamas „Šiaulių“ komandos garbei, tačiau neįsitvirtinęs LKL gruodį nusprendė sugrįžti namo.

„Dar nesu pribrendęs iki LKL lygio. Mažeikiai domėjosi manimi, todėl ilgai nesvarstęs priėmiau sprendimą, kuriuo dabar džiaugiuosi, – tvirtino „M Basket“ žaidėjas. – Pats pamačiau, kad dar šiek tiek trūksta sprendimų priėmimo greičio ir fiziškumo iki LKL. Čia puiki vieta toliau tobulėti.“

J. Rubinas paliko gimtąjį miestą 2019 m., nes nusprendė persikelti treniruotis į Vilniaus „Ryto“ dublerių ekipą, o po trijų sezonų „7bet-NKL“ sulaukė Šiaulių šanso.


„Keista buvo sugrįžti į Mažeikius. Aišku, buvo to jauduliuko prieš pirmąsias rungtynes, nes tavo miesto fanai, pažįstami, šeima ir draugai žiūri, kaip tu pasirodysi. Bet laikui bėgant supranti, kad jie tave palaiko, todėl tiesiog pradėjau mėgautis žaidimu ir daryti tai, ką moku geriausiai.“

Jokūbas šiais metais Mažeikiuose rungtyniauja kartu su savo jaunesniu broliu Deimantu Rubinu, kuriam tai – „7bet-NKL“ debiutinis sezonas.

17-metis D. Rubinas šį sezoną pasirodė aštuoneriose rungtynėse, o taškų kraitį atsidarė penktajame mače su Palangos „Kuršiais“.


„Labai smagu žaisti vienoje komandoje su broliu, nes galime pasikalbėti po rungtynių. Jis – jaunesnis, tai kartais jam duodu kokį patarimą, – sakė J. Rubinas. – Visada dėl brolio yra jauduliukas. Kai gauna kamuolį, galvoju, taigi gali mesti, tai mesk. Rungtynėse su Palangos komanda jis atsidarė savo sąskaitą, todėl džiaugiuosi dėl jo. Palaikau jį labai.“

„7bet-NKL“ finalo ketvertas vyks balandžio 21-22 dienomis Telšiuose. Pirmasis pusfinalis tarp Mažeikių ir Marijampolės komandų vyks balandžio 21-ąją, penktadienį, 15 val.

„Laimėti NKL – didžiausia svajonė, – tikino J. Rubinas. – Pats nuo mažens žiūrėdavau finalo ketvertus, o dabar pats jame dalyvausiu. Iškelti NKL trofėjų būtų kažkas iš fantastikos srities.“

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: