Sutrumpėjo pasaulio čempionatui besiruošiančių 3×3 krepšinio rinktinių sąrašas

Sutrumpėjo pasaulio čempionatui besiruošiančių 3×3 krepšinio rinktinių sąrašas

Pasaulio čempionatui besirengiančių Lietuvos vyrų ir moterų 3×3 krepšinio rinktinių sąrašas sutrumpėjo.



Jame liko po šešis krepšininkus ir krepšininkes, kurie ir toliau ruošiasi po savaitės prasidėsiančioms planetos pirmenybėms Austrijos sostinėje Vienoje.

Vyrų rinktinės šešetuke – Darius Tarvydas, Marijus Užupis, Ignas Vaitkus, Modestas Kumpys, Gintautas Matulis ir Evaldas Džiaugys.

Moterų rinktinės sąraše liko Kamilė Nacickaitė, Giedrė Labuckienė, Martyna Petrėnaitė, Gabrielė Šulskė, Gabija Meškonytė ir Santa Baltkojienė.


Visgi tai nėra galutinė rinktinių sudėtis, kadangi varžyboms galima registruoti tik po keturis žaidėjus iš abiejų šešetukų. Lietuvą atstovausiantys kvartetai bus skelbiami prieš išvykimą į Austriją.

Iki tol mūsiškių dar laukia kontroliniai mačai su kitomis rinktinėmis – vyrai kausis su lenkais, o moterys Latvijoje išmėgins jėgas su šios šalies bei Estijos nacionalinėmis bei U23 rinktinėmis.

Pasaulio čempionatas vyks gegužės 30 – birželio 4 dienomis. Vyrai C grupėje kovos su Belgijos, Lenkijos, Puerto Riko ir Izraelio rinktinėmis, o moterys D grupėje varžysis su Kinijos, Rumunijos, Italijos ir Izraelio komandomis.

Pernai vykusiame čempionate Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo sidabrą, o moterys liko ketvirtos.

Sportas24.lt

Video rekomendacijos: