Pristatytas Lietuvoje vykstančio Europos merginų čempionato logotipas

Pristatytas Lietuvoje vykstančio Europos merginų čempionato logotipas

Lietuvoje vyksiančio Europos U20 merginų krepšinio čempionato organizatoriai pristatė turnyro logotipą. Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) marketingo agentūra, atsižvelgdama į lietuvišką simboliką, sukūrė čempionato logotipą.



„FIBA pateikėme tokius raktinius žodžius, kaip saulė, jūra, gintaras, – pasakojo čempionato vykdančioji direktorė Kristina Kuklytė. – Simboliška, jog galutiniame logotipo variante pavaizduota ir karūna, nes Klaipėdoje bus apdovanotos Europos čempionės.”

Europos dvidešimtmečių merginų čempionatas Lietuvoje vyks liepos 29 – rugpjūčio 6 dienomis. Varžybos vyks dviejuose šalies miestuose – Vilniuje ir Klaipėdoje. C ir D grupių rinktinės kovos Vilniuje „Jeep” arenoje, A ir B grupės čempionato kovas pradės Klaipėdoje „Švyturio” arenoje. Atkrintamosios varžybos ir kovos dėl medalių vyks taip pat Klaipėdoje.

Lietuvos rinktinė, kuriai vadovaus Martynas Airošius (Klaipėdos „Neptūnas”), pateko į B grupę kartu Prancūzijos, Vengrijos ir Suomijos rinktinėmis. Treniruočių stovyklą dvidešimtmečių merginų rinktinė pradės birželio 25 dieną.


LTU.Basketball

Video rekomendacijos: