„Gijos Klinikos“ – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės medicinos partneris

„Gijos Klinikos“ – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės medicinos partneris

LKF nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) tęsia bendradarbiavimą su „Gijos Klinikomis“ – ilgamečiu federacijos medicinos partneriu. Abiejų organizacijų vadovai pirmadienį pasirašė naują bendradarbiavimo sutartį.



Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkams bus teikiamos profesionalios paslaugos: nuo testavimo, tyrimų ir profilaktinių patikrinimų iki diagnostikos, o prireikus – operacijų bei reabilitacijos.

Patikimas partneris

„Sporto medicina – neabejotinai yra viena svarbiausių sričių profesionalių sportininkų gyvenime. Džiugu, jog šioje srityje turime patikimą partnerį. „Gijos Klinikos“ – tai sporto medicinos profesionalai, sukaupę solidžią patirtį, jau ne kartą įrodę aukščiausią meistriškumo lygį”, – gražių žodžių negailėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.


„Įtemptas treniruočių ir varžybų grafiko ritmas reikalauja įvairių sričių gydytojų ir specialistų kompetencijos. Tai, kad „Gijos Klinikose“ galime pasiūlyti kompleksinį gydymą po vienu stogu, sportininkams ne tik sutaupo laiko, bet kai kuriais atvejais netgi padeda išgelbėti karjerą“, – įsitikinęs „Gijos Klinikų“ Ambulatorinės reabilitacijos centro vadovas Vytenis Trumpickas. – Svarbu pabrėžti, jog ne visų traumų atvejais prireikia operacijos, tačiau visada ypač svarbų vaidmenį vaidina greita medikų reakcija ir tiksli diagnostika, individualaus gydymo plano sudarymas ir proceso kontrolė.

Medicinos inovacijos

„Gijos Klinikos“ jau 48-rius metus Lietuvos ir užsienio pacientams teikia šiuolaikiškas medicinos paslaugas. Vienijanti skirtingų medicinos sričių profesionalus, klinika nuolat tobulina pacientų gydymo procesus: taiko organizmą tausojantį minimalios invazijos chirurginį gydymą, išnaudoja regeneracinės medicinos galimybes su biologinio atsikūrimo mechanizmais, diegia pažangias reabilitacijos metodikas, investuoja į modernią diagnostinę įrangą.

„Jau ketvirtus metus vykdomas sportinių traumų prevencijos, gydymo ir reabilitacijos projektas leidžia didžiuotis ne viena sėkminga istorija, kai sportininkai po traumų atsistato žymiai lengviau ir greičiau, kai kuriais atvejais pavyksta išvengti operacijų arba jos bent jau atitolinamos“, – pasakojo „Gijos Klinikų“ medicinos direktorė Rasa Petrikienė, – „Šis projektas taip pat dar kartą įrodė, jog išskirtinis dėmesys prevencijai tikrai atsiperka, nes tinkamas fizinis pasiruošimas intensyviems krūviams padeda sumažinti traumų tikimybę iki minimumo.“

„Tiek vadovybė, tiek ir sportininkai, labai džiaugiamės šia bendryste. Žinodami, jog mūsų sportininkų sveikata – patikimose rankose, dabar ramiai galime ruoštis pasaulio čempionato kovoms“, – reziumavo LKF generalinis sekretorius.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: