Europos čempionato starte charakterį pademonstravusios aštuoniolikmetės nusileido italėms

Europos čempionato starte charakterį pademonstravusios aštuoniolikmetės nusileido italėms

FIBA nuotr.

Lietuvos aštuoniolikmečių merginų rinktinė (0/1) dramatiška nesėkme pradėjo U18 Europos čempionato, vykstančio Turkijoje, grupių etapą.



Turnyrą atidariusiame A grupės mače Gyčio Krugelevičiaus auklėtinės 62:64 (10:19, 19:21, 19:17, 14:7) nusileido Italijos (1/0) nacionalinei ekipai.

Lietuvos rinktinė iki pat ketvirtojo kėlinio nuolat buvo besivejančiųjų vaidmenyje, tačiau tuomet sekusi gera atkarpa leido mūsiškėms išsiveržti į priekį. Paskutinių kelių minučių kova buvo itin artima, o joje stipresnės pasirodė italės.

Koją mūsiškėms kišo dažnos klaidos, kurių iš viso šiame susitikime padaryta 27. Po prarastų kamuolių priešininkės pelnė 26 taškus.


Labiausiai Lietuvos rinktinės gretose išsiskyrė Sintija Aukštikalnytė. Jos sąskaitoje – 21 taškas, 6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 15 naudingumo balų.

Paminėjimo verta Austėja Babraitis, kuri nors ir nepelnė nė vieno taško, bet sugriebė 11 atšokusių kamuolių ir surinko 16 naudingumo balų.

Dvikovos pradžia buvo nervinga ir nerezultatyvi – įpusėjus pirmajam kėliniui lietuvės atsiliko 5:8. Po pirmųjų dešimties minučių deficitas jau buvo beveik dviženklis – 10:19.

Antrajame ketvirtyje mūsiškėms kur kas geriau sekėsi atakuoti krepšį, o tai leido vienu metu priartėti iki 4 taškų (26:30). Vis tik italės į tai atsakė spurtu 10:3 ir po pirmosios mačo dalies lietuvės vijosi varžoves 29:40.

Po pertraukos Lietuvos atstovėms toliau stengėsi naikinti atsilikimą, kuris po trečiojo kėlinio nežymiai sumažėjo – 48:57.

Situacija ėmė kisti prasidėjus lemiamam ketvirčiui – po atkarpos 8:0 lietuvės jau kvėpavo Italijos krepšininkėms į nugaras (56:57), o netrukus S. Aukštikalnytės dvitaškis po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą – 60:59.

Per likusias kelias minutes ant parketo užvirė nuožmi kova. Skaudų tolimą metimą realizavusios italės vėl pirmavo (64:62). Lietuvės turėjo du šansus išlyginti arba persverti rezultatą, tačiau jais pasinaudoti nepavyko ir teko pripažinti oponenčių pranašumą.


Progą atsigriebti Lietuvos krepšininkės turės jau sekmadienį, kuomet 14.00 val. susitiks su Belgijos rinktine.

Visas jaunimo rinktinių rungtynes tiesiogiai transliuoja FIBA „YouTube“ kanalas.

Lietuva: Sintija Aukštikalnytė 21, Victorija Matulevičius ir Miglė Kisarauskaitė po 11, Patricija Tamašauskas 8, Brigita Rimkevičiūtė 7.


Italija: Emma Giacchetti 14, Ginevra Cedolini ir Caterina Piatti po 8, Lavinia Lucantoni, Ilaria Bernardi ir Sophia Lussignoli po 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: