Grupės etapą aštuoniolikmetės baigė pralaimėjimu Portugalijai

Grupės etapą aštuoniolikmetės baigė pralaimėjimu Portugalijai

FIBA nuotr.

Lietuvos U18 merginų rinktinė (0/3) grupių etapą Turkijoje vykstančiame Europos čempionate baigė be pergalių.



Gyčio Krugelevičiaus auklėtinės 47:70 (13:23, 18:15, 7:11, 9:21) pralaimėjo Portugalijos rinktinei (3/0) ir į Senojo žemyno pirmenybių atkrintamąsias varžybas žengs vis dar medžiodamos pirmąjį laimėjimą.

Kaip ir pirmuosiuose dviejuose susitikimuose, lietuvės vėl lėtai įsivažiavo ir dar pirmajame ketvirtyje leido varžovėms nutolti per 14 taškų – 9:23. Antrajame kėlinyje pavyko priartėti (19:24), o po pirmosios mačo dalies deficitas siekė 7 taškus – 31:38.

Iškart po pertraukos abiem komandoms sunkiai sekėsi rinkti taškus, tačiau sulig paskutinėmis trečiojo ketvirčio sekundėmis portugalės susigrąžino dviženklę persvarą ir lemiamas dešimt minučių mūsiškės pasitiko atsilikdamos 38:49. Galiausiai per ketvirtąjį kėlinį priešininkės toliau didino savo atotrūkį ir neleido Lietuvos atstovėms pagalvoti apie sugrįžimą į kovą dėl pirmosios pergalės.


Lietuvėms vėl nepavyko išvengti didelio klaidų skaičiaus – jų buvo padaryta 20. Stigo ir geresnio pataikymo – tikslą pasiekė 18 metimų iš 56 (32,1 proc.) bei 8 baudos iš 16 (50 proc.).

Rezultatyviausiai Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinėje šįkart rungtyniavo Sintija Aukštikalnytė, pelniusi 17 taškų ir surinkusi 12 naudingumo balų.

Nepaisant to, kad A grupėje lietuvės liko ketvirtos, jos pateko į aštunfinalio etapą, kuriame susitiks su B grupės nugalėtojomis tapusiomis prancūzėmis (3/0). Šis mačas dėl patekimo į geriausiųjų aštuonetą vyks liepos 5 dieną (trečiadienį) 16.30 val., jį tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.

Lietuva: Sintija Aukštikalnytė 17, Eva Pernavaitė ir Urtė Ratavičiūtė po 6.

Portugalija: Clara Silva 20, Fatumata Djalo 16.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: