Europos čempionato aštunfinalyje dvidešimtmetės neprilygo serbėms

Europos čempionato aštunfinalyje dvidešimtmetės neprilygo serbėms

FIBA nuotr.

Lietuvos dvidešimtmečių merginų rinktinė baigė kovą dėl Lietuvoje vykstančio Europos čempionato apdovanojimų.



Martyno Airošiaus treniruojama komanda turnyro aštunfinalyje 46:86 (14:30, 10:16, 9:16, 13:24) neprilygo Serbijos krepšininkėms ir Senojo žemyno pirmenybes užbaigs kova dėl 9-osios pozicijos.

Dviženklį pranašumą varžovės įgijo dar pirmajame ketvirtyje, o per likusį mačo laiką lietuvių deficitas tik augo. Galutiniame rezultate užfiksuota serbių persvara pasiekė rekordinę šiame mače aukštumą – 40 taškų.

Audronė Zdanevičiūtė Lietuvos rinktinei pelnė 10 taškų.


Likusioms trejoms rungtynėms, kuriose sieks pirmosios pergalės čempionate, rugpjūčio 4-6 dienomis lietuvės kelsis į Vilniaus „Jeep” areną.

Pirmasis mačas kelyje link 9-osios vietos – penktadienį 13.00 val. su Lenkijos dvidešimtmetėmis. Įėjimas į „Jeep” areną – nemokamas, dvikovą taip pat transliuos FIBA „YouTube” kanalas.

U20 Europos merginų čempionato A diviziono kovos Lietuvoje vyks ir kitąmet, todėl net ir užėmusios vieną iš trijų paskutinių pozicijų šiemetiniame turnyre lietuvės nekristų į B divizioną.

Lietuva: Audronė Zdanevičiūtė 10, Eva Pernavaitė 8, Vivien Danguolė Pupkevičiūtė 7, Gintarė Buškevičiūtė ir Urtė Ratavičiūtė po 6.

Serbija: Jovana Spasovski 22, Andjela Marojevič 16, Dunja Zečevič 14, Marina Marčetič ir Katarina Kneževič po 8, Nevena Rosič 7.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: