Toliau neklumpančios šešiolikmetės užsitikrino pirmąją vietą grupėje

Toliau neklumpančios šešiolikmetės užsitikrino pirmąją vietą grupėje

FIBA nuotr.

Be kluptelėjimų Europos čempionato B divizione toliau žygiuojanti Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinė (3/0) užsitikrino ne tik bilietą į ketvirtfinalį, bet ir pirmąją vietą A grupėje.



Karolio Abramavičiaus treniruojamos merginos rungtynėse dėl grupės nugalėtojų vardo 83:54 (17:18, 26:10, 20:17, 20:9) sutriuškino Rumunijos rinktinę (3/1) ir likus dar vienam mačui jau yra ramios, kad turnyro lentelėje neapleis savo pozicijų.

Intriga rungtynėse laikėsi iki antrojo ketvirčio pradžios. Lietuvės nuo rumunių atsiliko tašku (21:22), tačiau iki ilgosios pertraukos surengė spurtą 22:6 ir jau mėgavosi dviženkliu pranašumu – 43:28. Per trečiąjį kėlinį atotrūkis dar kiek paaugo – 63:45. Galiausiai persvara toliau didėjo iki pat finalinės sirenos, kuri skelbė abejonių nekeliančią lietuvių pergalę.

Puikius pasirodymus šįkart surengė Danielė Paunksnytė ir Justė Mockevičiūtė. Pirmoji pelnė 28 taškus (7/8 dvit., 3/7 trit.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 30 naudingumo balų, o antroji prie 22 taškų (4/8 trit.) pridėjo 9 atkovotus kamuolius, išdalino 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.


Grupės etapą lietuvės užbaigs antradienį 19.30 val., kuomet prasidės susitikimas su dar nelaimėjusia Šveicarijos komanda (0/3). Tiesioginė transliacija – FIBA „YouTube“ kanale.

Ketvirtfinalyje mūsiškės stos į kovą su B grupėje antrąją vietą užėmusia komanda. Jau dabar aišku, kad tai – Švedijos rinktinė (2/1). Ši dvikova dėl patekimo į pusfinalį ir buvimo dar žingsneliu arčiau A diviziono vyks ketvirtadienį 14.30 val.

Lietuva: Danielė Paunksnytė 28, Justė Mockevičiūtė 22, Ugnė Viščinytė 8, Gustė Dziatkauskaitė ir Rosita Rusovičiūtė po 7.

Rumunija: Carina-Ana Danciulescu 9, Ioana Savu 9, Raisa Simion 8, Anisia-Stefania Constantinescu 6.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: