Sugrįžimo į A divizioną teks palaukti: šešiolikmetės ketvirtfinalyje nusileido Švedijai

Sugrįžimo į A divizioną teks palaukti: šešiolikmetės ketvirtfinalyje nusileido Švedijai

FIBA nuotr.

Pirmąkart suklupusiai Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinei nepavyks šiemet sugrįžti į Europos čempioanto A divizioną.



Karolio Abramavičiaus auklėtinės dramatiškame B diviziono ketvirtfinalyje 66:73 (18:21, 21:9, 15:18, 12:25) nusileido Švedijos rinktinei ir turnyrą užbaigs kova dėl 5-8 vietų.

Mačo pradžioje mūsiškės buvo priverstos vytis varžoves (12:19), tačiau palaipsniui perėmė iniciatyvą ir pačios susikrovė dviženklę persvarą trečiajame ketvirtyje (42:32). Visgi švedės nepasidavė ir likus septynioms minutėms vėl išsiveržė į priekį. Mūsiškės dar kabinosi į rungtynes, tačiau paskutinę minutę realizuotu tritaškiu priešininkės galutinai palaidojo lietuvių šansus.

Rezultatyvumu vėl išsiskyrė dvigubą dublį užfiksavusi Danielė Paunksnytė. Rinktinės lyderė pelnė 19 taškų ir atkovojo 11 kamuolių. Tiesa, jai priklauso didelė dalis visos komandos klaidų – 7 iš 18.


Į A divizioną keliauja trys geriausios turnyro ekipos, tad dėl galimybės sugrįžti į stipriausių Europos komandų draugiją Lietuvos šešiolikmetės kitąmet ir vėl kausis B divizione.

Penktadienį 14.30 val. mūsiškės susirungs su Vokietijos (4/0) ir Islandijos (3/1) poros pralaimėtojomis. Tiesiogiai susitikimą transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.

Lietuva: Danielė Paunksnytė 19, Rosita Rusovičiūtė 11, Justė Mockevičiūtė 8, Rusnė Utkaitė 7, Emilija Vaitkutė ir Gustė Dziatkauskaitė po 6.

Švedija: Shiloh Kalenga 18, Melissa Yildirim 15, Ebba Jagre 13, Lisen Curman 11, Ya Ida Juwara Skold 10.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: