Šešiolikmetės apmaudžiai neatsilaikė prieš Islandiją

Šešiolikmetės apmaudžiai neatsilaikė prieš Islandiją

FIBA nuotr.

Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinei nepavyko atsitiesti po ketvirtadienį patirto pralaimėjimo Europos čempionato B diviziono ketvirtfinalyje.



Karolio Abramavičiaus treniruojamos merginos po permainingos ir dramatiškos kovos 62:64 (16:19, 14:18, 18:11, 14:16) krito prieš Islandijos rinktinę ir prarado galimybes užimti 5-6 vietas.

Po kiek sėkmingesnio starto mūsiškės krito į duobelę ir pirmojo kėlinio pabaigoje iniciatyvą perėmė islandės, priekyje besilaikiusios iki pat trečiojo ketvirčio galo. Prieš lemiamas dešimt minučių lietuvės išlygino rezultatą – 48:48.

Paskutiniajame kėlinyje pranašumą savo rankose ilgiau laikė Lietuva, tačiau tiksint paskutiniosioms minutėms komandas jau skyrė tik vienas metimas. Likus 12 sek., islandės baudos metimu atstatė lygybę (62:62), bet kamuolys liko jų rankose. Po minutės pertraukėlės varžovių lyderė pasižymėjo dvitaškiu ir mūsiškių atsakui paliko kelias sekundes. Kitoje aikštės pusėje po pertraukėlės lietuvės suklydo išsimesdamos kamuolį ir turėjo pripažinti islandžių pranašumą.


Šįkart nuo antrojo pralaimėjimo iš eilės rinktinės neišgelbėjo rezultatyviausią turnyro mačą sužaidusi Rosita Rusovičiūtė, kurios sąskaitoje – 24 taškai.

Rungtynes dėl 7-osios pozicijos lietuvės pradės šeštadienį 14.30 val., o jose mūsiškės varžysis su Rumunijos ir Didžiosios Britanijos poros pralaimėtojomis. Susitikimą tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.

Lietuva: Rosita Rusovičiūtė 24, Gustė Dziatkauskaitė 9, Justė Mockevičiūtė ir Emilija Vaitkutė po 7, Karolina Drakšaitė 6.

Islandija: Kolbrun Armannsdottir 26, Isold Thorolfsdottir 15, Bara Oladottir 7.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: