Darsyk rumunes patiesusios šešiolikmetės B divizione finišavo septintos

Darsyk rumunes patiesusios šešiolikmetės B divizione finišavo septintos

FIBA nuotr.

Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinė Europos čempionato B diviziono kovas užbaigė pergalingai.



Karolio Abramavičiaus auklėtinės paskutiniajame turnyro mače 65:56 (14:16, 22:11, 15:11, 14:18) nugalėjo Rumunijos bendraamžes ir galutinėje rikiuotėje finišavo septintos.

Pirmajame ketvirtyje priekyje laikėsi varžovės, tačiau antrojo kėlinio pradžioje iniciatyvą į savo rankas paėmė jau lietuvės, prieš pertrauką nutolusios dviženkliu skirtumu (34:22). Antroje mačo dalyje ilgą laiką mūsiškės neleido rumunėms pernelyg priartėti, tačiau likus žaisti 100 sekundžių komandas skyrė jau tik 6 taškai (60:54). Visgi lietuvės darkart truktelėjo į priekį ir užtikrintai pabaigusios rungtynes šventė pergalę.

13-metė Gabija Galvanauskaitė buvo naudingiausia Lietuvos rinktinėje ir liko visai šalia dvigubo dublio – pelnė 9 taškus, atkovojo tiek pat kamuolių, atliko net 4 blokus ir surinko 16 naudingumo balų. Dar trys lietuvės pasižymėjo dviženkliu rezultatyvumu: Justė Mockevičiūtė pelnė 12 taškų, Karolina Drakšaitė pridėjo 11, o Danielė Paunksnytė – 10.


Rumunija buvo Lietuvos varžovė ir grupės etape. Tąkart be didesnio vargo buvo pasiekta pergalė 83:54.

Iš viso čempionate lietuvės iškovojo penkias pergales (dvi prieš Rumuniją, po vieną prieš Austriją, Slovakiją bei Šveicariją) ir patyrė du pralaimėjimus (prieš Švediją ir Islandiją).

Lietuva: Justė Mockevičiūtė 12, Karolina Drakšaitė 11, Danielė Paunksnytė 10, Gabija Galvanauskaitė 9, Rusnė Utkaitė 7.

Rumunija: Vivien Salamon 12, Petra Matei 9, Anisia-Stefania Constantinescu ir Marta Carmaciu po 7.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: