Lietuvos vyrų 3×3 krepšinio rinktinė – Europos vicečempionė

Lietuvos vyrų 3×3 krepšinio rinktinė – Europos vicečempionė

FIBA nuotr.

Jeruzalėje (Izraelis) pasibaigusiame Europos trijulių (3×3) krepšinio čempionate Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo sidabro medalius.



Dramatiškame finale lietuviai 20:22 nusileido Serbijos krepšininkams.

Europos čempionato sidabro medaliais pasidabino Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Marijus Užupis ir Evaldas Džiaugys.

Finalas išties buvo vertas savo vardo. Nors lietuviai žaidė rezultatyviai ir agresyviai, serbus gelbėjo dvitaškiai metimai. Lietuviai pirmavo pradžioje, bet po kelių iš eilės taiklių tolimų metimų serbai jau pirmavo 17:13. Vėliau serbai atsidūrė visiškai arti pergalės – 20:15. Visgi tuomet lietuviai nepasidavė ir po E. Džiaugio bei M. Užupio metimų sumažino skirtumą iki minimumo (19:20) bei turėjo kamuolį savo rankose.


Tolimas ir desperatiškas M. Užupio tolimas metimas paskutinę atakos sekundę buvo netikslus, tačiau lietuviai po to vėl apsigynė ir išlygino rezultatą (20:20). Deja, bet tuomet pergalę serbams taikliu tolimu metimu išplėšė Strahinja Stojačičius, iš viso realizavęs 4 dvitaškius iš 7.

Lietuvos komandai finale po 8 taškus surinko A. Pukelis bei E. Džiaugys, 4 – M. Užupis.

Sidabro medalius Lietuvos krepšininkai šio turnyro istorijoje iškovojo antrą sykį. Dar du kartus mūsiškiai yra pasidabinę Europos pirmenybių bronzos apdovanojimais.

Pusfinalyje Lietuvos rinktinė 21:16 palaužė Prancūzijos komandą. Šiose rungtynėse netrūko nesklandumų. Dėl organizatorių techninių problemų rungtynės prasidėjo vėliau nei planuota, o viduryje rungtynių dėl tų pačių problemų mačas buvo sustabdytas dar keliolikai minučių.

Visgi tai neišmušė lietuvių iš vėžių ir mūsiškiai įrodė pranašumą prieš grėsmingą Prancūzijos ekipą.

Lietuvai pusfinalyje po 6 taškus pelnė M. Užupis ir A. Pukelis, 5 – E. Džiaugys, 4 – Š. Vingelis.

Bronzos medalius iškovojo latviai, kuriame mažajame finale 22:19 palaužė prancūzus.


Kaip jau skelbėme, moterų turnyre Lietuvos rinktinė pirmą sykį istorijoje iškovojo bronzos medalius.

Sportas24.lt

Video rekomendacijos: